ADO Den Haag blijft vrouwenvoetbal promoten
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Den Haag blijft vrouwenvoetbal promoten

Op vrijdag 15 april hebben Stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal en NV ADO Den Haag de overeenkomst verlengd waarin beide partijen uitspreken het vrouwenvoetbal onder de vlag van ADO Den Haag verder te willen blijven ontwikkelen. De nieuwe overeenkomst loopt tot en met het seizoen 2017-2018.

Contract V&M-16-01-06

v.l.n.r.: Jan Willem Wigt (Algemeen Directeur NV ADO Den Haag), Kees Punt ( voorzitter ADO Den Haag Vrouwen), Minke Booij (Manager Vrouwenvoetbal KNVB), Rob Reijenga (secretaris ADO Den Haag Vrouwen)

Hoewel het vrouwenvoetbal in een aparte stichting is ondergebracht, bestaan er logischerwijs heel nauwe banden tussen beide afdelingen. Dat is nu opnieuw geformaliseerd in een contract waarin staat dat de vrouwen ook de komende jaren onderdeel uitmaken van de ADO Den Haag-familie en onder meer alle thuiswedstrijden in het Kyocera Stadion zullen spelen.

Jan Willem Wigt, Algemeen Directeur van NV ADO Den Haag, benadrukt het belang voor de uitstraling van het merk ADO Den Haag: “Zoals bekend is vrouwenvoetbal enorm in opkomst en razend populair bij jonge meiden. ADO Den Haag was een van de grondleggers van professioneel vrouwenvoetbal in Nederland en heeft mede bijgedragen aan de popularisering ervan. Daar gaan we graag mee door. Wij willen als club dat mannen en vrouwen zich kunnen identificeren met ADO Den Haag. Daar hebben uiteindelijk alle partijen baat bij.”

Contract V&M-16-01-03

Kees Punt, voorzitter van de Stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal, toonde zich ook verheugd met de nieuwe overeenkomst. “Hoewel het commercieel nog steeds een uitdaging is om professioneel vrouwenvoetbal te spelen, maken we stappen in de professionalisering van het vrouwenvoetbal. De steun die wij van de NV ADO Den Haag krijgen helpt ons bij de professionele uitstraling. Zo spelen wij in dezelfde tenues als de mannen, kunnen we de wedstrijden in het stadion spelen en maken we gebruik van de facilitaire ondersteuning die de NV biedt. Commercieel groeien we ook steeds verder naar elkaar toe. We zijn heel tevreden dat we nog twee jaar op dezelfde voet veder kunnen.”

Fotografie: Hans Willink