Gelijkspel voor Jong ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Gelijkspel voor Jong ADO Den Haag Vrouwen

Jong ADO Den Haag Vrouwen heeft zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Be Quick’28 dure punten gemorst. Het team van Arend Regeer wist in een zenuwslopend duel in blessuretijd op een gelijkspel uit te komen en staat momenteel op de vierde plaats in de Hoofdklasse zaterdag, met vier punten achterstand op de koploper. 

2015-10-03 at 14-06-32 (1)In de eerste tien minuten ging het spel over en weer. Jong ADO Den Haag Vrouwen had meer balbezit en Be Quick’28 zette direct druk, wat resulteerde in een rommelige beginfase. In de 12de minuut verloor de thuisploeg de bal op het middenveld, waardoor Be Quick’28 de mogelijkheid kreeg om de bal langs keepster Romy Dalebout in te schieten; 0-1. Niet lang daarna waren het de groengelen die de stand gelijk trokken. Nance van der Meer speelde haar tegenstander uit en gaf de bal voor aan Marthe van Erk, die het leer beheerst tussen de touwen schoot; 1-1.

In de 18de minuut nam Be Quick’28 wederom een voorsprong; 1-2. Tien minuten voor rust wist Nance van der Meer haar tegenstander weer op het verkeerde been te zetten en de bal af te geven aan Marthe Van Erk, die de bal vervolgens binnen kopte; 2-2. De clubs gingen hierdoor met een gelijke stand de rust in.

juichfoto

Na de theepauze probeerde Jong ADO Den Haag Vrouwen wat meer onder de druk van de bezoekers uit te komen. In de 61ste minuut werd Annouk Boshuizen middels een diepe bal bereikt, deze legde zij op tijd opzij voor de meegelopen Nance van der Meer, die vervolgens raak schoot; 3-2. Helaas werd de stand na enkele minuten alweer gelijk getrokken doordat een vrije trap niet goed werd weggewerkt door Jong ADO Vrouwen; 3-3.

In het laatste kwartier deed de ploeg van Arend Regeer er alles aan om de drie punten in Den Haag te houden door onder andere 1 op 1 te gaan spelen. Maar het lukte Be Quick’28 om in de 79ste minuut, middels een corner, opnieuw tot scoren te komen; 3-4. In de blessuretijd was het Marthe van Erk die door een individuele actie, uit een onmogelijke hoek, de 4-4 binnen schoot en hiermee dus toch nog  1 punt veilig stelde.

Marthe

Jong ADO Den Haag Vrouwen – Be Quick’28 4-4 (2-2)

Scoreverloop: 13. Be Quick’28, 14. Marthe van Erk, 19. Be Quick’28, 36. Marthe van Erk

Gele kaarten:

Rode kaarten:

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Romy Dalebout, Fréderique Nieuwland (74. Birgit Bijleveld), Marthe van Erk, Mijke Roelfsema,Mirthe Bos (45. Rosalyn van der Dussen), Carmen Simonis, Suzy Kortekaas (27. Malu Postel), Sabine Kuilenburg, Nance van der Meer, Nikki Ridder, Annouk Boshuizen

Fotografie: Dennis Simonis & Christian Brafine