Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – SC Buitenveldert
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – SC Buitenveldert

Zaterdag staat voor ADO Den Haag Vrouwen de laatste horde richting de finale van de strijd om de KNVB Beker in het eigen stadion op het programma. Voor de derde maal op rij is een amateurclub de tegenstander, als SC Buitenveldert op bezoek komt. Twee jaar geleden zorgde de topklasser in de achtste finale na strafschoppen voor de uitschakeling van het elftal uit Den Haag, dus is dit een mooie kans op sportieve wraak.

SC Buitenveldert kende geen goede generale voor de halve eindstrijd van de KNVB Beker, aangezien afgelopen zaterdag thuis werd verloren van Fortuna Wormerveer. De Amsterdamse club staat momenteel derde in de Topklasse. Het elftal bereikte voor het eerst de halve finale door eerst na strafschoppen SC Heerenveen te verslaan en vervolgens te winnen bij DTS Ede, de huidige koploper van de Topklasse.

Ook ADO Den Haag Vrouwen verloor de afgelopen competitiewedstrijd, thuis van Ajax. Daarvoor waren de groengelen bezig aan een uitstekende reeks van vier officiële zeges op rij. In de KNVB Beker kende de ploeg tot dusverre nog geen noemenswaardige problemen. Op bezoek bij zowel SSS als RKHVV werd met 1-6 gewonnen.

“In de competitie staan we momenteel op de vierde plaats en het gat tussen ons en de eerste drie is groot, evenals het gat naar beneden. Het is daarom extra fijn om nog in de beker te strijden,” aldus Lisanne Grimberg. “Bovendien is het gewoon een van de twee prijzen die je in een seizoen kan grijpen, dus aan motivatie absoluut geen gebrek. Dat de finale dan ook nog eens gespeeld wordt in ons eigen stadion geeft nog een extra stimulans.”

Ze was erbij tijdens beide Haagse bekerwinsten. In 2012 scoorde ze tweemaal in de finale tegen VVV-Venlo. “In de beker moet je altijd waken voor het gevaar van onderschatting,” zegt de 23-jarige speelster uit ervaring. “Het zijn wedstrijden die op zichzelf staan en elke wedstrijd kan gewonnen of verloren worden van welke tegenstander dan ook. Dat is iets wat ik wel geleerd heb in het verleden. Daarnaast is ADO Den Haag Vrouwen een echte cupfighter. Dat gevoel moeten we voor de wedstrijd, maar vooral ook in de wedstrijd tonen.”

De spits herinnert zich de eerdere confrontatie met SC Buitenveldert, ruim twee jaar geleden, nog goed. Zij leverde destijds de assist op de openingstreffer van Kitty Susan. “We kwamen vroeg op voorsprong, maar maakten het daarna niet af. Dat is een goede les die we mee moeten nemen naar zaterdag. We moeten erop en erover en er geen twijfel over laten bestaan wie er naar die finale gaat.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – SC Buitenveldert wordt op zaterdag 23 april gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 18:30 uur. De toegang is gratis en er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Kan jij nu al niet wachten tot de Bekerfinale? Tickets zijn in de voorverkoop (t/m 24 april) met korting verkrijgbaar voor slechts € 5,-. Koop hier je tickets.

Tekst: Ivo Schimmel

poster ADO - Buitenveldert(beker)-page-0

Tekst: Ivo Schimmel