ADO Vrouwen naar finale KNVB Beker
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen naar finale KNVB Beker

ADO Den Haag Vrouwen heeft zich zaterdag voor de derde keer in haar historie gekwalificeerd voor de finale van de KNVB Beker. De amateurs van SC Buitenveldert boden lang tegenstand in de Hofstad, maar moesten zich na twee doelpunten van invalster Pia Rijsdijk gewonnen geven: 3-1. 

2016-04-23 at 19-04-30

In een attractieve beginfase werden door beide ploegen behoorlijk wat meters afgelegd. Telkens wanneer de ene club druk zette, lukte het de tegenpartij om vanuit de omschakeling eveneens voor dreiging te zorgen. De thuisploeg drukte haar stempel met twee voorzetten, waarvan er één ternauwernood werd weggewerkt en de ander net iets te scherp was. SC Buitenveldert daarentegen had de bal eenmaal voor het inkoppen. Echter was ook hun voorzet net iets te scherp.

In de zestiende minuut brak Kirsten Koopmans de ban namens ADO Den Haag Vrouwen door de openingstreffer te produceren: 1-0. Het doelpunt kwam tot stand na een fraaie combinatie op het middenveld. Dominique Bruinenberg vormde het eindstation van die combinatie en zij was ook degene die de bal met een op maat gegeven hoge steekbal voor de voeten van de counterende Koopmans legde. Laatstgenoemde zocht de achterlijn op, trok naar binnen en vond de verre hoek.

2016-04-23 at 18-06-10

Op een afstandsschot van Lorraine Prade na hadden de groengelen lange tijd weinig te duchten van de nummer drie van de Topklasse. Een schot van Kim Dolstra uit een voorzet van Koopmans werd van de lijn gehaald en een kopbal van Lineth Beerensteyn ging maar net over het doel. Bruinenberg kreeg de meeste kansen, eerst een schot uit de draai vanaf links, toen vanuit een vrije trap – de bal verdween net naast het doel – en uiteindelijk ook met een volley van binnen het strafschopgebied.

Op het moment dat laatstgenoemde kans tot stand kwam, was SC Buitenveldert echter verrassend op gelijke hoogte gekomen. Slordig verdedigen van ADO stelde Sanne van Beek in staat om de bal vanuit de lucht en achter het standbeen langs in te leveren bij Lieselotte Weis, die op haar beurt doelvrouw Jennifer Vreugdenhil met een gekruld schot wist te verrassen: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

In een tweede helft die werd gekenmerkt door meer dan een handvol blessurebehandelingen, twee invalsters van SC Buitenveldert werden zelfs noodgedwongen gewisseld, beet Noordam het spits af met een kans uit een corner van Bruinenberg. Helaas werd de inzet van de lijn gehaald. Gelukkig hoefde de club uit de Hofstad niet lang te wachten op de 2-1. Op aangeven van Bruinenberg schoot, de in het veld gekomen, Pia Rijsdijk de bal na vijftig minuten snoeihard achter keepster Kaylee Moerland.

2016-04-23 at 19-43-28

SC Buitenveldert probeerde om vanuit de omschakeling voor gevaar te zorgen en omdat ADO Den Haag Vrouwen verzuimde om de 3-1 te maken, bleef het lange tijd spannend in de Residentie. Uitgespeelde mogelijkheden waren er weinig meer. Desondanks kwam het nog wel tot een genadeklap. In de 89ste minuut maakte Rijsdijk haar tweede goal na een scherp afgemeten voorzet vanaf de rechtervleugel van Koopmans.

In de finale van de KNVB Beker moet ADO Den Haag Vrouwen zien af te rekenen met Ajax. De eindstrijd wordt op zaterdag 28 mei gespeeld en vindt plaats in het Kyocera Stadion.

Karakteristiek 

ADO Den Haag Vrouwen – SC Buitenveldert 3 – 1 (1 – 1) 

Scoreverloop: 16. Kirsten Koopmans 1-0, 35. Lieselotte Weis 1-1, 50. Pia Rijsdijk 2-1, 89. Pia Rijsdijk 3-1

Scheidsrechter: M. J. Nagtegaal

Aantal toeschouwers: 567

Opstellingen:  

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk, Kim Dolstra, Priscilla Mesker; Dominique Bruinenberg, Lisanne Grimberg, Michelle Vrieling (46. Pia Rijsdijk); Lineth Beerensteyn (90+1. Marthe van Erk), Nadine Noordam, Kirsten Koopmans

SC Buitenveldert: Kaylee Moerland; Daphne Bolhoven, Lizzy Bermudez, Robin Zijlma, Donna van Rossum (46. Maxime Wijnants (68. Romy Brand (80. Mandy de Boer)); Frederique Bonink, Laura Kelderman, Rozemarijn Veldhuis; Sanne van Beek, Lieselotte Wels, Lorraine Prade

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen