Jong ADO Vrouwen boekt ruime zege op vv Baronie
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen boekt ruime zege op vv Baronie

Onder slechte weersomstandigheden speelde Jong ADO Den Haag Vrouwen dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen het eerste vrouwenelftal van vv Baronie. De wedstrijd stond in het teken van het 90-jarig jubileum van de Bredase voetbalclub. De ploeg van trainer/coach Arend Regeer boekte een 0-10 winst op de eersteklasser. Bij rust was de stand 0-3.

DSC_4289
Jong ADO Den Haag Vrouwen startte volop in de aanval. In de zevende minuut kwam vleugelspeelster Maartje Looijen op stoom en gaf zij de bal vanaf de achterlijn voor aan Dominique Vugts, die de bal beheerst binnen tikte; 0-1. Ruim een half uur later schoot Carmen Simonis de 0-2 in de touwen op aangeven van Laura Brafine. Vlak voor de rust kwam Dominique Vugts voor de tweede keer aan scoren toe. Via een assist van Mirthe Bos schoot zij raak; 0-3. Ondanks de twee kansen die Baronie kreeg, lukte het de thuisploeg niet om tot scoren te komen.

DSC_4274
Ook na de rust kwamen de bezoekers scherp uit de kleedkamer. In de 55ste minuut was Dominique Vugts voor de derde maal trefzeker; 0-4, en ze was niet van plan het daarbij te laten. De daaropvolgende aftrap wist Dominique te onderscheppen en in één keer voorbij keepster Nikola Jakiel te schieten; 0-5.

DSC_4308

Met nog twintig minuten op de klok, was het Birgit Bijleveld, die op aangeven van Carmen Simonis, de 0-6 binnen de palen schoot. Enkele minuten later kwam de 0-7 voort uit een corner van Rosalyn van der Dussen, welke Birgit Bijleveld binnen kon koppen. Na de aftrap werd de bal wederom snel veroverd en direct diep gespeeld door Carmen Simonis. Rosalyn van der Dussen wist deze kans te verzilveren; 0-8.

In de laatste tien minuten hadden Dominique Vugts en Annouk Boshuizen elkaar gevonden en creëerden zij samen de laatste twee treffers voor de groengelen.

Kortom, een zeer sportieve wedstrijd in slechte weersomstandigheden, waarbij het krachtverschil iets te groot was.

Karakteristiek:

vv Baronie – Jong ADO Den Haag Vrouwen 0-10 (0-3)

Scoreverloop: 7. Dominique Vugts 0-1, 38. Carmen Simonis 0-2, 43. Dominique Vugts 0-3, 55. Dominique Vugts 0-4, 56. Dominique Vugts 0-5, 71. Birgit Bijleveld 0-6, 78. Birgit Bijleveld 0-7. 79. Rosalyn van der Dussen 0-8, 80. Dominique Vugt 0-9, 86. Annouk Boshuizen 0-10.

Opstelling:
Lisa Franken, Dominique Vugts, Maartje Looijen (46. Chasity Grant), Mirthe Bos, Carmen Simonis, Suzy Kortekaas (78. Romy Speelman), Laura Brafine (78. Rosalyn van der Dussen), Malu Postel, Demi Verlangen, Shanique Dessing (46. Birgit Bijleveld), Holly Kampers (78. Annouk Boshuizen)

Fotografie: Dennis Simonis