Voorbeschouwing FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen

Lang kan ADO Den Haag Vrouwen niet nagenieten van het bereiken van de bekerfinale, want zes dagen later staat alweer een topper in de Eredivisie op het programma. FC Twente fungeert 29 april al voor de dertigste keer als tegenstander van de groengelen. Beide clubs wonnen elfmaal, de overige zeven duels eindigden in een gelijkspel. Op 12 februari stapte het Haagse elftal dankzij een doelpunt van Dominique Bruinenberg met een 1-0 zege van het veld.

2016-02-12 at 21-18-49

FC Twente hoopt in het slot van de competitie nog kampioen te worden van de Eredivisie, al is de kans daarop met vier punten in de afgelopen drie wedstrijden wel kleiner geworden. Met 41 punten uit negentien wedstrijden bedraagt de achterstand op koploper Ajax momenteel vijf verliespunten. ADO Den Haag Vrouwen won drie van de laatste vier competitiewedstrijden en is met 28 punten uit twintig wedstrijden vrijwel zeker van de vierde plaats.

“Het is natuurlijk jammer dat voor ons de competitie al gespeeld is,” vindt Jennifer Vreugdenhil. “Wel kunnen we het de andere teams nog erg lastig maken. We spelen nog tegen goede ploegen, dus dat zijn ook goede wedstrijden om ons spel te verbeteren richting de belangrijke bekerfinale waar het voor ons nog omdraait. Wij kunnen ons eigenlijk volop gaan focussen op die belangrijke wedstrijd. Bovendien kan Ajax nog kampioen worden, dus die zullen zich daarop richten.”

2016-02-12 at 19-48-57

Voor het tweede seizoen is ze de eerste keus onder de Haagse lat. Tot nu toe staat de teller op 32 tegendoelpunten, drie minder dan tijdens haar debuutseizoen als eerste doelvrouw. “Op dit moment kijk ik eigenlijk niet naar mijn persoonlijke doelen en naar het aantal tegendoelpunten,” aldus de 21-jarige doelvrouw. “Natuurlijk zou het leuk zijn mochten we minder doelpunten tegen krijgen dan vorig seizoen. Maar mijn volledige focus ligt op die bekerfinale en volgens mij deelt het hele team die mening.”

Maar eerst gaat de focus richting de 21ste competitiewedstrijd. “Ik vind confrontaties met FC Twente altijd erg leuke wedstrijden. Het is een goed voetballende ploeg en over het algemeen spelen wij als ADO bijna altijd goed tegen hen. Dan wordt het ook een leuke wedstrijd. Voor FC Twente zal dit een hele belangrijke zijn met oog op het kampioenschap. Dus ik heb er erg veel zin in!”

De wedstrijd FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 29 april gespeeld op Sportpark Slangenbeek, gelegen aan de Torenlaan 60 in Hengelo. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen

page-0