Winst voor Jong ADO Vrouwen in Groningen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Winst voor Jong ADO Vrouwen in Groningen

Na nipte winst afgelopen week bij Reiger Boys, is de ploeg van Arend Regeer er wederom in geslaagd om drie punten mee te nemen naar Den Haag. Ditmaal ten koste van degradatiekandidaat The Knickerbockers. In Groningen eindigde het duel in 1-3.

JONGADOKNICKER3

Het was voor de bezoekers even wennen toen zij het grasveld van The Knickerbockers betraden. De conditie van het veld was niet optimaal. Dat was ook de reden dat er in het begin van de wedstrijd veel balverlies werd geleden en voornamelijk voor de lange bal gekozen werd. Uiteindelijk resulteerde het doorzettingsvermogen van de groengelen in een verdiende voorsprong. Carmen Simonis speelde de bal breed op Mirthe Bos. Zij liep op snelheid naar de achterlijn en gaf de bal voor op Nance van der Meer. Laatstgenoemde schoot de bal door middel van een volley prachtig binnen; 0-1. Helaas kon de jonge Haagse ploeg niet lang van de voorsprong genieten. Door een inschattingsfout van de verdediging kwam de spits van de thuisploeg oog in oog te staan met Romy Dalebout. De Haagse goalie wist de eerste inzet nog te redden, maar in de rebound was het wel raak 1-1.

JONGADOKNICKER1

In de tweede helft van de wedstrijd kon Jong ADO Den Haag Vrouwen beter omgaan met de omstandigheden van het veld en was er duidelijk meer rust aan de bal. Een snelle uitbreidingstreffer was hier het resultaat van. Vesna Veltrop onderschepte de bal en legde deze breed, de bal werd opgepikt door Nance van der Meer. De aanvalster liet opnieuw haar kwaliteiten zien door de bal in de hoek van het goal te schieten; 1-2. De ploeg van trainer/coach Arend Regeer bleef zoeken naar het beslissende doelpunt. Na een aantal goede kansen werd het spel in de laatste officiële minuut van de wedstrijd toch nog beloond. Op aangeven van Laura Brafine tekende Annouk Boshuizen voor de 1-3.

JONGADOKNICKER

The Knickerbockers – Jong ADO Den Haag Vrouwen 1-3 (1-1)

Scoreverloop: 27. Nance van der Meer 0-1, 34. The Knickerbockers 1-1, 50. Nance van der Meer 1-2, 89. Annouk Boshuizen 1-3

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Romy Dalebout, Suzy Kortekaas (55. Romy Speelman), Nikki Ridder (76. Rosalyn van der Dussen), Mirthe Bos, Demi Verlangen, Carmen Simonis, Vesna Veltrop,  Annouk Boshuizen, Malu Postel, Birgit Bijleveld en Nance van der Meer (80. Laura Brafine)

Fotografie: Christian Brafine