Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – PSV
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – PSV

Na twee nederlagen tegen topploegen en de plaatsing voor de finale van de KNVB Beker, staat vrijdag 6 mei opnieuw een topper op het programma voor ADO Den Haag Vrouwen. Voor de twaalfde keer wacht een confrontatie met PSV. Driemaal won de ploeg uit Den Haag en zes keer het Eindhovense elftal. De overige twee duels eindigden gelijk. De laatste vier ontmoetingen in het Kyocera Stadion bleef de thuisclub ongeslagen. Eerder dit seizoen won ADO Den Haag Vrouwen dankzij doelpunten van Kirsten Koopmans, Lineth Beerensteyn (beiden twee) en Yvette van der Veen maar liefst met 5-1.

2015-12-11 at 20-56-18

Vier van de vijf laatste officiële wedstrijden heeft PSV niet weten te winnen. Na de uitschakeling in de KNVB Beker en de verspeelde titelkansen speelt de Brabantse club alleen nog voor de eer in de laatste drie duels. Met 42 punten uit 21 wedstrijden is de derde plaats in de Eredivisie wel zeker. Dat geldt ook voor de vierde plaats van ADO Den Haag Vrouwen, die het met 28 punten uit 21 wedstrijden ook stevig in handen heeft. Voor de thuisclub staan de laatste drie competitieduels echter nog in het teken van de voorbereiding op de bekerfinale tegen Ajax op 28 mei.

“Ik denk dat we heel erg gefocust zijn om die bekerfinale te winnen,” blikt Mijke Roelfsema alvast vooruit. “Die finale is nu ook wel een beetje belangrijker dan de competitiewedstrijden. Ik denk zeker dat we een verassend resultaat zouden kunnen neerzetten in de finale.”

2015-10-09at20-38-39

De verdedigster, die afgelopen zomer de overstap maakte van Jong ADO Den Haag Vrouwen, speelde tegen FC Twente voor het eerst sinds de vorige uitwedstrijd tegen de club uit Enschede, 4 december, weer negentig minuten in het eerste elftal. “Een volledige wedstrijd was toch wel weer heel erg wennen, ook omdat ik al heel lang geen wedstrijd op dit niveau had gespeeld,” zegt de 18-jarige speelster, die in het vorige duel met FC Twente al binnen een kwartier naar de kant werd gestuurd. “Gelukkig is dat deze keer niet gebeurd, al was ik daar wel even bang voor.” Bovendien werd ze vrijdag op het middenveld geposteerd, waar ze in de Eredivisie nog niet eerder speelde. “Dat was ook wel even spannend. Maar verder heb ik genoten van de wedstrijd, ondanks het resultaat.”

Na confrontaties met de nummers één en twee van de Eredivisie, komt vrijdag de nummer drie op bezoek in het Kyocera Stadion. “Ik heb er eigenlijk wel heel erg veel zin in, zulke wedstrijden zijn altijd ontzettend leuk en spannend. Ik denk dat we best gewaagd zijn aan PSV als ik naar de vorige wedstrijden kijk en dat maakt het nog leuker.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – PSV wordt op vrijdag 6 mei gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €3,50 voor volwassenen en €1,50 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

page-0

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen