Arend Regeer wil met ADO Den Haag Vrouwen weer voor titel strijden
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Arend Regeer wil met ADO Den Haag Vrouwen weer voor titel strijden

Jong ADO Den Haag Vrouwen-15-01-19Vijf jaar bouwde Sarina Wiegman aan het team dat ADO Den Haag in 2012 de allereerste double (landskampioenschap en KNVB-beker) bezorgde sinds de oprichting in 1905. Na een seizoen met prima voetbal en goede resultaten van zijn Haagse beloftenteam wordt Arend Regeer volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van ADO Den Haag Vrouwen. Hij ziet genoeg talent en passie om over drie tot vijf jaar weer om de titel te strijden.

Waar ben je dit seizoen vooral tevreden over?
“De doelstelling om ons te handhaven in de Hoofdklasse hebben wij ruimschoots behaald. Wat mij heel erg tevreden stelt, is dat wij dat hebben bereikt als team, terwijl speelsters ook individueel beter zijn geworden. Het team is belangrijk, want als dat het goed doet, kunnen individuele spelers zich ontwikkelen.

Wat had beter gekund?
“Ik vind dat wij het in de topwedstrijden, zoals tegen RVVH en RCL, hebben laten liggen en daarom net niet mee hebben kunnen doen om het kampioenschap. Het kampioenschap was weliswaar geen doel, maar als zo’n titel binnen handbereik ligt, moet je er ook voor gaan. Ik ben er nog niet achter of het nu aan de spanning heeft gelegen of aan onze jonge leeftijd. Tegen RVVH hadden wij veel moeite om tot voetballen te komen. Tegen RCL verloren wij thuis in blessuretijd. Dat is ook een stukje onvolwassenheid. Uit gaven zij ons de bal en mochten wij zien wat we daar mee deden. Zover waren wij dus nog niet. Daarvoor ontbrak bij ons het voetbalgogme, wat gezien de leeftijd ook logisch is.”

Wat wil je als nieuwe hoofdtrainer van ADO Den Haag Vrouwen bereiken?
“Dat we de kans krijgen om over drie tot vijf jaar weer om het landskampioenschap te spelen met een team dat staat voor passie, strijd en goed voetbal. Als ik kijk naar de spelersgroep voor volgend seizoen, het talent dat nu al zit bij de huidige speelsters van ADO Vrouwen en bij Jong ADO Den Haag Vrouwen en de talenten die er nog bij komen, dan is dat mogelijk. Zeker als speelsters zich verder ontwikkelen en wij de kern van het team bij elkaar kunnen houden. Belangrijk is dat talent uit de regio deel uitmaakt van dat team, want daarmee bind je de mensen uit de omgeving.”

Hoe kan je de kern van het team langer bij elkaar houden?
“Door ervoor te zorgen dat speelsters zich hier verder kunnen ontwikkelen en het ontzettend naar hun zin hebben. Ik zie hier meiden/vrouwen die met veel passie gaan voor een voetbalcarrière en ik denk dat dat een belangrijkere drijfveer is dan geld. Op financieel vlak kunnen wij nog niet met alle Eredivisie Vrouwen clubs concurreren, maar wij kunnen de speelsters wel laten zien dat onze mensen er alles voor wil doen om uit een minimaal budget het maximale te halen om hen betere voetbalsters te laten worden.”

Wie stromen straks van Jong ADO Den Haag door naar de hoofdmacht?
“Op dit moment zijn dat Sabine Kuilenburg, Nikki Ridder en Carmen Simonis. Jong ADO Vrouwen is er om jonge spelers op te leiden, maar er zijn ook uitzonderingen bij. Carmen Simonis heeft als Haagse meid in het verleden al bij ADO gezeten, is teruggekomen van een nare blessure en heeft het dit seizoen heel goed gedaan. Daarom traint zij ook al een tijd mee bij de A-selectie en heeft zij een invalbeurt gemaakt. Voor alle drie geldt dat wij volgend seizoen zullen zien hoe zij zich verder kunnen ontwikkelen.”