Dominant ADO Vrouwen wint met nipt verschil
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Dominant ADO Vrouwen wint met nipt verschil

ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond de vierde plaats van de Eredivisie Vrouwen officieel veiliggesteld. PSV werd op een verdiende 2-1 nederlaag getrakteerd.  

goal1

Het eerste bedrijf werd na een evenwichtige openingsfase, waarin door beide ploegen veel meters werden gemaakt, gekenmerkt door een Haags overwicht. Mijke Roelfsema creëerde de eerste kans, maar in een drukbezet strafschopgebied kreeg zij de bal niet tussen de touwen. Tussen twee gevaarlijke corners in kreeg ook Maartje Looijen een dot van een kans. Echter voorkwam doelvrouw Angela Christ met een fraaie reflex dat de pass van Lisanne Grimberg tot assist werd gepromoveerd.

Na 26 minuten wist ADO Den Haag Vrouwen haar veldoverwicht alsnog te bekronen. Op aangeven van Dominique Bruinenberg kapte Lineth Beerensteyn haar directe opponent uit om zich vervolgens in scoringsrijke positie te manoeuvreren en de bal snoeihard in het doel te schieten: 1-0. Verdere vermeldenswaardige wapenfeiten van de eerste helft waren een voorzet van Grimberg op Dominique Vugts, die de bal over het doel kopte, en een schot van Michelle Hendriks over het doel.

linethgoal

Na de theepauze had PSV niet lang nodig om op gelijke hoogte te komen. Een hoge steekbal vanaf het middenveld belandde perfect in de loop van Nadia Coolen, die daarna een afstand van circa 35 meter overbrugde, Vreugdenhil omspeelde en de bal in een leeg doel schoof: 1-1. Gelukkig voor de groengelen was de blijdschap van PSV niet van lange duur. Al een minuut later stormde Grimberg af op het vijandelijke doel. Waar haar eerste inzet werd gekeerd door Christ, was de rebound raak: 2-1.

In de resterende minuten was het de thuisploeg dat de boventoon voerde. Het regende Haagse kansen, maar de bal ging er niet in. Bruinenberg schoot een doorgekopte bal van Vugts maar net naast het doel. Hetzelfde lot kende de mogelijkheid van Roelfsema, die oog-in-oog kwam te staan met Christ na een pass van invalster Kirsten Koopmans. Diezelfde Koopmans bediende niet veel later Beerensteyn, die met een schitterende halve volley bijna het doelpunt van het seizoen maakte.

2016-05-06 at 20-04-50

Ook een afstandsschot van Vugts ging er niet in, evenals een open kans van invalster Pia Rijsdijk op aangeven van Beerensteyn. Het had inmiddels al 6-1 kunnen staan. Door de grote hoeveelheid gemiste kansen ging het in de slotfase bijna nog fout voor ADO Vrouwen toen Coolen de bal vanaf de rechterflank snoeihard op Vreugdenhil schoot en een minuut later het zijnet vond. De thuisploeg kwam uiteindelijk met de schrik vrij, waardoor de langverwachte vierde plaats nu definitief is.

Karakteristiek 

ADO Den Haag Vrouwen – PSV 2 – 1 (1 – 0) 

Scoreverloop: 26. Lineth Beerensteyn 1-0, 52. Nadia Coolen 1-1, 53. Lisanne Grimberg 2-1

Scheidsrechter: A. P. Westenbroek

Aantal toeschouwers: 633

Gele kaart: 89. Michelle Hendriks

Opstellingen:  

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk ©, Kim Dolstra, Sharona Tieleman; Dominique Bruinenberg, Lisanne Grimberg (71. Pia Rijsdijk), Mijke Roelfsema; Lineth Beerensteyn, Dominique Vugts, Maartje Looijen (46. Kirsten Koopmans)

PSV: Angela Christ ©; Kika van Es, Kim Mourmans, Maran van Erp (60. Lucie Akkerman), Melissa Evers (87. Laura Strik); Jeslynn Kuijpers, Myrthe Moorrees, Michelle Hendriks; Sabine Becx; Nadia Coolen, Mauri van de Wetering (75. Vanessa Susanna)

2016-05-06 at 20-44-55

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen