Jong ADO Vrouwen in nacompetitie promotie Topklasse
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen in nacompetitie promotie Topklasse

Jong ADO Den Haag Vrouwen heeft zaterdagmiddag haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld. Aan de Kastelenring in Leidschendam, waar het kwik de 25 graden voorbij ging, werd overtuigend met 5-1 gewonnen van Oranje Nassau. Birgit Bijleveld maakte een hattrick en Annouk Boshuizen vond tweemaal het net.

kop
De groengelen hadden van begin af aan veel balbezit, maar creëerden in de beginfase niet veel kansen. Na een half uur spelen kregen de Groningers een vrije trap mee, welke rechtstreeks in het doel verdween; 0-1. Vlak voor rust kwamen er twee mogelijkheden voor de thuisploeg in de vorm van corners. Nance van der Meer wist de bal beide keren zo voor de goal te leggen dat Annouk Boshuizen en Birgit Bijleveld respectievelijk de 1-1 en 2-1 binnen konden koppen.

2015-09-12 at 18-04-56
In de tweede helft waren de jonge Haagse talenten oppermachtig en liep de score binnen een kwartier op tot 4-1. De doelpunten werden wederom aangetekend door Annouk Boshuizen en Birgit Bijleveld. Na de verplichte drinkpauze, was dit duo in de 88ste minuut opnieuw van waarde. Na een mooie combinatie tussen beide speelsters, bracht Birgit Bijleveld met een snoeihard schot in de verre hoek de eindstand op 5-1. Kortom, een duidelijke overwinning voor het team van trainer/coach Arend Regeer, dat zich nu kan opmaken voor de nacompetitie om promotie naar de Topklasse.

goal

In de Hoofdklasse eindigde Jong ADO Vrouwen op een derde plaats met 54 punten uit 26 wedstrijden. Jong FC Twente Vrouwen en RVVH beide 56 punten zullen in een beslissingswedstrijd moeten uitmaken wie er kampioen wordt. Aan de nacompetitie nemen deel Fortuna Wormerveer, FC Eindhoven, Nuenen, Prinses Irene, Victoria Boys, Jong ADO Den Haag Vrouwen, Jong Telstar en Jong FC Twente/RVVH. Van deze acht clubs promoveren er drie naar de Topklasse.

Karakteristiek:

ADO Den Haag Vrouwen – Oranje Nassau 5-1 (2-1)

Scoreverloop: 26. Oranje Nassau 0-1, 45. Annouk Boshuizen 1-1, 45+1. Birgit Bijleveld 2-1, 54. Annouk Boshuizen 3-1, 55. Birgit Bijleveld 4-1, 88. Birgit Bijleveld 5-1

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:
Isa Pothof, Mirthe Bos, Demi Verlangen (45. Rosalyn van der Dussen), Fréderique Nieuwland, Malu Postel, Laura Brafine, Nance van der Meer, Vesna Veltrop, Annouk Boshuizen, Carmen Simonis (45. Nikki Ridder), Birgit Bijleveld