Voorbeschouwing PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen

Nog twee wedstrijden en de competitie is alweer ten einde. De laatste uitwedstrijd is aanstaande vrijdag een bezoek aan PEC Zwolle. Vijftien keer eerder stonden beide ploegen tegenover elkaar in de BeNe League en Eredivisie. Tienmaal won ADO Den Haag Vrouwen, tegenover twee zeges voor de tegenstander. Drie keer werden de punten gedeeld. Dit seizoen is de Haagse ploeg nog ongeslagen tegen de hekkensluiter van de Eredivisie. Na twee remises, volgde eerder dit jaar in het Kyocera Stadion een 3-2 overwinning. Pia Rijsdijk, Lisanne Grimberg en Maartje Looijen tekenden voor de Haagse doelpunten.

2016-02-26 at 20-02-48Hoewel PEC Zwolle laatste staat in de Eredivisie, is de vorm van de ploeg momenteel wel goed. In de laatste vijf wedstrijden haalde de Overijsselse club vijf van de acht tot nu toe behaalde punten, waaronder drie tegen FC Twente en één tegen PSV. In het eigen stadion wist PEC Zwolle dit seizoen echter nog niet verder te komen dan twee gelijke spelen. ADO Den Haag Vrouwen won juist twee van de laatste drie uitwedstrijden en is met 31 punten uit 22 wedstrijden verzekerd van de vierde plaats in de Eredivisie.

Na twee competitienederlagen heeft het elftal van Alex Scholte en Marcel Valk afgelopen vrijdag weer vertrouwen getankt met een overwinning op PSV. “Die wedstrijd geeft zeker vertrouwen richting de bekerfinale,” zegt Lineth Beerensteyn. “Die speelt automatisch wel een beetje door je hoofd. Aangezien de beker de enige prijs is die wij nog kunnen pakken gaan we er als team met de volle 100% voor!”

2015-09-25 at 20-45-14
Voor het tweede seizoen op rij lijkt ze de Haagse topscoorster te worden. “Ik heb vorig seizoen een heel goed jaar gehad en had mezelf voorgesteld om dit seizoen door te pakken,” aldus de spits, die gedurende het seizoen nog een paar maanden aan de kant stond wegens een blessure. “Aan het begin van het seizoen liep het allemaal nog een beetje stroef, maar voor de winterstop had ik mijn vorm weer gevonden. Dan is het extra zuur dat ik kort na de winterstop een vervelende blessure opliep. Maar inmiddels ben ik weer lekker aan het voetballen en begin ik steeds meer mijn vorm terug te krijgen.”

Tijdens de vorige uitwedstrijd tegen PEC Zwolle bekroonde ze haar vorm met een loepzuivere hattrick, die haar elftal nog een punt bezorgde. “Ik verwacht dat het weer een leuke maar wel lastige uitwedstrijd wordt,” kijkt de 19-jarige speelster vooruit. “PEC Zwolle is een stugge ploeg, maar wij hebben betere kwaliteiten waardoor ik er alle vertrouwen in heb dat wij de punten mee gaan nemen naar Den Haag.”

De wedstrijd PEC Zwolle – ADO Den Haag wordt op vrijdag 6 november gespeeld in het IJsseldelta Stadion, gelegen aan het Stadionplein 1 in Zwolle. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotograaf: Peter Looijen