Jong ADO Vrouwen in finale Haaglanden Cup
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen in finale Haaglanden Cup

Jong ADO Den Haag Vrouwen heeft zich woensdagavond, voor het tweede jaar op rij, geplaatst voor de finale van de Haaglanden Cup. Het talententeam van Arend Regeer was een maatje te groot voor tegenstander DSVP. In Pijnacker werd het 9-0 in het voordeel van de bezoekers.

JONGADOdsvp3

In de eerste helft lag het tempo van het spel erg laag waardoor de groengelen een afwachtende positie innamen. Er werd weinig initiatief getoond, wat niet typerend is voor de jonge Haagse vrouwen. DSVP kon tweemaal gevaarlijk worden door middel van de lange bal op hun snelle spitsen. Gelukkig opende Jong ADO Vrouwen al snel de score via een doelpunt van Nance van der Meer. Romy Speelman besliste in de 40ste minuut met haar schot de ruststand; 0-2.

In de tweede helft was Jong ADO Vrouwen vastbesloten om het anders te doen. Dit gebeurde ook. Het tempo lag vele malen hoger, waardoor DSVP nog maar amper aan voetballen toe kwam. Vanaf de 57ste minuut regende het doelpunten aan Haagse zijde. Het derde doelpunt kwam wederom op naam van Nance van der Meer, nadat zij de bal vanaf 11 meter binnen schoot. In de 64ste minuut was het opnieuw raak. Het publiek stond op zijn kop bij het zien van het doelpunt van Annouk Boshuizen. Ze nam de bal perfect aan en schoot meteen vanuit de draai de bal achter de keepster van de thuisspelende ploeg; 0-4

JONGADOdsvp2
In de laatste tien minuten van de wedstrijd vielen er maar liefst vijf doelpunten. Vier hiervan kwamen op naam van Annouk Boshuizen, wie eerder in de wedstrijd al van grote waarde was met een doelpunt en een assist. Rosalyn van der Dussen bepaalde de eindstand in de 90ste minuut met haar parel; van een ruime afstand schoot zij de bal over de keepster in de verre hoek; 0-9.

Op 4 juni staat de finale van de Haaglanden Cup op het programma.

DSVP VR1 – Jong ADO Den Haag Vrouwen 0-9 (0-2)

Scoreverloop: 7. Nance van der Meer 0-1, 40. Romy Speelman 0-2, 57. Nance van der Meer 0-3, 64. Annouk Boshuizen 0-4, 80. Annouk Boshuizen 0-5, 85. Annouk Boshuizen 0-6, 87. Annouk Boshuizen 0-7, 89. Annouk Boshuizen 0-8, 90. Rosalynn van der Dussen 0-9

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:

Lisa Franken, Mirthe Bos, Demi Verlangen, Frederique Nieuwland, Suzy Kortekaas (53. Allyssa Daal), Nikki Ridder, Romy Speelman, Rosalynn van der Dussen, Malu Postel, Annouk Boshuizen en Nance van der Meer (63. Carmen Simonis)

JONGADOdsvp

Fotografie: Dennis Simonis