Ruime zege Jong ADO Vrouwen in eerste wedstrijd nacompetitie
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Ruime zege Jong ADO Vrouwen in eerste wedstrijd nacompetitie

De ploeg van Arend Regeer is er in geslaagd om de eerste wedstrijd in de nacompetitie met ruime cijfers af te sluiten. In de eerste helft kwam Victoria Boys nog brutaal op voorsprong, echter moesten zij na de theepauze het onderspit delven. Op Sportpark de Kastelenring eindigde het duel in 5-1.

2016-05-14 at 17-52-01Het baltempo lag in de eerste helft laag en dat had zo zijn uitwerking op beide ploegen. Jong ADO Den Haag Vrouwen was slordig in de passing waardoor de bezoekers meer ruimte kregen om hun eigen spel te spelen. Dit resulteerde in de 15de minuut in een doelpunt voor Victoria Boys; 0-1. De groengelen hadden het zichtbaar moeilijk en stonden de eerste 35 minuten van de wedstrijd redelijk onder druk. Toch wist de thuisploeg vlak voor rust op gelijke hoogte te komen; een schitterende vrije trap werd vanaf 20 meter door Romy Speelman in het doel geschoten. Annouk Boshuizen had in de blessuretijd, na een mooie aanval de 2-1 op haar voet, maar helaas hield haar twijfel de keepster van Victoria Boys op de been. De ploegen gingen met een terechte gelijke stand de rust in.

2016-05-14 at 16-53-51

In de tweede helft lag het baltempo hoger en is Jong ADO Vrouwen niet meer in de problemen gekomen. De club uit de Hofstad kreeg in de 70ste minuut de grootste kans tot dusver, helaas werd de penalty gemist en bleef de stand 1-1. Tien minuten later werd de werklust van het jonge Haagse talententeam alsnog beloond doordat Carmen Simonis de bal uit een corner binnen kopte; 2-1. Dit proefde naar meer. Nog geen drie minuten later was het weer raak. Ditmaal was Mirthe Bos trefzeker na een voorzet van de net in het veld gekomen Birgit Bijleveld.

2016-05-14 at 17-51-55

Met een 3-1 voorsprong en nog zeven minuten officiële speeltijd op de klok leek de wedstrijd zo te gaan eindigen. Echter dacht de ploeg van Arend Regeer daar anders over. Zij hadden immers de smaak te pakken. In de 89ste minuut gaf Mirthe Bos een schitterende dieptebal op Laura Brafine. Laatstgenoemde rende op snelheid naar de achterlijn en gaf de bal voor op Nance van der Meer. Met haar treffer tekende zij voor de 4-1. In de blessuretijd van de wedstrijd werd er zelfs nog een vijfde doelpunt gemaakt; Birgit Bijleveld kon de bal feilloos binnen koppen na een perfecte vrije trap van Fréderique Nieuwland.

2016-05-14 at 18-03-37

Zaterdag 21 mei wacht Jong ADO Den Haag Vrouwen de return. Om 17.00 uur wordt er afgetrapt in Apeldoorn.

Jong ADO Den Haag Vrouwen – Victoria Boys VR1 5-1 (1-1)

Scoreverloop: 15. Victoria Boys 0-1, 44. Romy Speelman 1-1, 80. Carmen Simonis 2-1, 83. Mirthe Bos 3-1, 89. Nance van der Meer 4-1, 93. Birgit Bijleveld 5-1

Gele kaarten: 24. Victoria Boys

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:
Romy Dalebout, Nikki Ridder (46. Mirthe Bos), Sabine Kuilenburg, Frederique Nieuwland, Rosalyn van der Dussen (46. Laura Brafine), Carmen Simonis, Vesna Veltrop, Romy Speelman, Malu Postel, Annouk Boshuizen (81. Birgit Bijleveld) en Nance van der Meer

2016-05-14 at 17-48-34

Fotografie: Peter Looijen