Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Telstar
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Telstar

Vrijdag sluit ADO Den Haag Vrouwen de reguliere competitie af. De vierde plaats in de Eredivisie is al zeker, maar de Haagse ploeg wil met de vierde officiële zege op rij vertrouwen tanken richting de finale van de KNVB Beker. De tegenstander in de laatste competitiewedstrijd is Telstar. Van de twaalf eerdere confrontaties won ADO Den Haag Vrouwen er zeven en de tegenstander tweemaal. De laatste twee onderlinge duels waren een prooi voor de groengelen.

2015-11-20at19-46-09_1_

Fotografie: Peter Looijen

Dankzij vijf nederlagen in de laatste zes duels is Telstar de aansluiting met ADO Den Haag Vrouwen volledig verloren. Met zeventien punten uit 23 wedstrijden staat de club uit Velsen-Zuid op de zesde plaats, op doelsaldo achter het al uitgespeelde SC Heerenveen. Het elftal van Alex Scholte en Marcel Valk heeft met 34 punten uit 23 duels de vierde plaats stevig in handen. Vrijdag wil de ploeg het Eredivisieseizoen afsluiten met de derde overwinning op rij.

“Door de vele nieuwe speelsters hebben we in het begin van het seizoen wisselvallig gepresenteerd,” kijkt Hélène Heemskerk terug op de competitie. “Na de winterstop hebben we onze draai gevonden en hebben we bij vlagen heel goed voetbal laten zien. Jammer dat de achterstand naar de derde plek toen al zo groot was, want we hadden graag bij de top drie aangesloten.”

Fotografie: Hans Willink

Fotografie: Hans Willink

De aanvoerster stond als enige speelster in de selectie tot nu toe alle officiële wedstrijden binnen de lijnen. Hoe kijkt ze zelf terug op haar seizoen? “Het is voor mij persoonlijk super om (tot nu toe) in alle officiële wedstrijden voor ADO Den Haag Vrouwen te zijn uitgekomen dit seizoen. Daarmee kan ik terugkijken op een fit seizoen waarin ik van vaste waarde ben geweest voor het team.”

Aanstaande vrijdag staat als laatste tegenstander in de Eredivisie Telstar tegenover de Haagse ploeg. “Qua stand maakt dat geen verschil meer, maar wij willen de competitie voor onszelf goed afsluiten met drie overwinningen op rij voorafgaand aan de bekerfinale,” aldus de 23-jarige verdedigster. “Telstar is de laatste tijd wisselvallig en wij willen met een overwinning dat gat met Telstar naar twintig punten uitbreiden. Natuurlijk zullen wij ze niet onderschatten en er vol voor gaan.“

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Telstar wordt op vrijdag 20 mei gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €3,50 voor volwassenen en €1,50 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel