Jong ADO Vrouwen stap dichter bij promotie
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen stap dichter bij promotie

Zaterdagmiddag stond voor Jong ADO Den Haag Vrouwen de return tegen Victoria Boys op het programma. Met een 5-1 voorsprong reisde het af naar Apeldoorn, om vervolgens met een 2-4 uitzege huiswaarts te keren. Hierdoor heeft het team zich geplaatst voor de finale van de nacompetitie voor promotie naar de landelijke Topklasse.

DSC_5445
Al vanaf de eerste minuut had Jong ADO Den Haag Vrouwen het betere van het spel. Binnen vijf minuten boden zich twee grote kansen aan echter zonder resultaat. In de 26ste minuut bediende Fréderique Nieuwland met een vrije trap Mirthe Bos in de 16 meter. Met een mooie volley bracht deze haar team alsnog op voorsprong; 0-1.

Na de rust duurde het niet lang voordat de groengelen opnieuw het net vonden. Rosalyn van der Dussen onderschepte in de 49ste minuut de bal op het middenveld en bracht deze vanaf rechts hoog voor het doel waardoor Laura Brafine de 0-2 prachtig binnen kon koppen. Jong ADO Den Haag Vrouwen was goed op dreef. In de 56ste minuut kwam Carmen Simonis na een voorzet van Fréderique Nieuwland, oog in oog te staan met de keepster van Victoria Boys. Ze bleef uiterst kalm en met een schot in de lange hoek tekende zij de 0-3 aan. Hier bleef het niet bij, want al in de 68ste minuut was het weer raak voor de Jonge Haagse talenten. Nance van der Meer liet na een assist van Romy Speelman de keepster van de thuisploeg kansloos; 0-4.

DSC_5415

In de 70ste minuut lieten de vrouwen van Victoria Boys nog even van zich horen. ADO keepster Romy Dalebout werd diverse malen op de proef gesteld. Door een overtreding op het randje van de 16 meter, kreeg de tegenpartij een vrije trap mee die feilloos langs de muur in de korte hoek verdween; 1-4. Een minuut later kregen de groengelen ook nog de 2-4 om de oren en twee onnodige gele kaarten. Jong ADO Den Haag Vrouwen wankelde even, maar herpakte zich snel. De stand bleef daarna ongewijzigd.

Met deze belangrijke overwinning heeft het team van trainer/coach Arend Regeer de finale van de nacompetitie voor promotie naar de Topklasse bereikt. Gespeeld zal worden in een dubbele wedstrijd tegen FC Eindhoven. Jong ADO Den Haag Vrouwen begint op 28 mei om 12:0o uur eerst met een thuiswedstrijd. Speellocatie is terrein HDV (naast De Aftrap) in het Zuiderpark. De return wordt op 4 juni in Eindhoven gespeeld.

DSC_5441

Victoria Boys VR1 – Jong ADO Den Haag Vrouwen 2-4 (0-1)

Scoreverloop: 26. Mirthe Bos (0-1), 49. Laura Brafine (0-2), 56. Carmen Simonis (0-3), 68. Nance van der Meer (0-4), 72. Victoria Boys (1-4), 73. Victoria Boys (2-4)

Gele kaarten: 81. Sabine Kuilenburg, 85. Mirthe Bos

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:
Romy Dalebout, Mirthe Bos, Fréderique Nieuwland (79. Sabine Kuilenburg), Rosalyn van der Dussen, Carmen Simonis (79. Demi Verlangen), Laura Brafine, Vesna Veltrop, Romy Speelman, Malu Postel, Annouk Boshuizen (47. Birgit Bijleveld) en Nance van der Meer

Fotografie: Dennis Simonis