Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Ajax
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Ajax

De competitie is afgelopen, maar het seizoen is nog allerminst ten einde voor ADO Den Haag Vrouwen. Zaterdagavond wacht de wedstrijd van het jaar, de finale van de KNVB Beker tegen Ajax. Het is voor het eerst dat beide ploegen in bekerverband tegenover elkaar staan. ADO Den Haag Vrouwen zal in de bekerfinale voor het eerst dit seizoen het veld betreden met een sponsor op het shirt. De Haagse vrouwen worden in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen extra gesteund door partner Solid Online.

Ajax, dat de titel in de Eredivisie moest laten aan FC Twente, heeft met Tessel Middag, Marjolijn van den Bighelaar, Eshley Bakker en Merel van Dongen vier speelsters in de selectie, die in 2012 met ADO Den Haag de beker (en de landstitel) wonnen en bereikte de finale door achtereenvolgens Jong FC Twente (0-1), FC Twente (1-1, winst na strafschoppen) en PSV (5-1) te verslaan. In 2014 wonnen de Amsterdamse vrouwen de KNVB Beker en vorig jaar verloren ze in de eindstrijd van FC Twente.

ADO Den Haag Vrouwen won in de achtste- en kwartfinale met 1-6 van achtereenvolgens SSS en RKHVV. Via een 3-1 overwinning in het eigen Kyocera Stadion op topklasser SC Buitenveldert werd uiteindelijk voor de derde maal de finale van de KNVB Beker gehaald. De twee eerdere optredens in de eindstrijd werden in 2012 en 2013 achtereenvolgens gewonnen ten koste van VVV-Venlo (5-2) en FC Twente (1-1, winst na strafschoppen).

Hoewel Ajax drie van de vier competitiewedstrijden (en een gelijkspel) tegen de Haagsen won en daarom favoriet is, denkt de doelvrouw Jennifer Vreugdenhil dat ADO Den Haag Vrouwen kansen heeft. “Ik denk dat de kansen even groot zijn. Ajax scoort niet makkelijk en wij zullen er alles aan doen om ze van scoren af te houden. Reken maar dat we er alles aan doen om die finale te winnen.”

Het trainersduo Alex Scholte en Marcel Valk werken samen met hun spelersgroep en technische staf al vier weken toe naar de grote dag. Er wordt niets aan het toeval over gelaten. ADO Den Haag Vrouwen is vastbesloten om aanstaande zaterdag onder toeziend oog van ruim 3000 toeschouwers die beker te veroveren.

Beide trainers krijgen zaterdag de kans om een prijs aan hun palmares toe te voegen en allebei weten ze al wat het is om een prijs te pakken bij de vrouwentak van ADO Den Haag. Marcel Valk won al het landskampioenschap en tweemaal de KNVB Beker als assistent van het eerste elftal en Alex Scholte zegevierde vorig seizoen met Jong ADO Den Haag Vrouwen in de Eerste Klasse A en de vriendschappelijke Asta Casino Cup.

“Ik heb in mijn lange carrière als trainer de nodige prijzen mogen winnen en iedere prijs is weer bijzonder,” kijkt Alex Scholte alvast vooruit. “Om met de woorden van een van mijn oude trainers bij ADO Den Haag te spreken: ‘Winnen verveelt nooit en verliezen went nooit!’”

“Van deze finale verwacht ik dat de meiden alles geven,” vult Marcel Valk aan. “Dat ze hun droom gaan waarmaken en dat we met zijn allen als winnaar van het veld stappen, want iedere winst smaakt naar een volgende en een volgende en weer een volgende winst!”

De bekerfinale ADO Den Haag Vrouwen – Ajax, staat onder leiding van scheidsrechter Marije Deuring en wordt op zaterdag 28 mei gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 18:30 uur. Kaartjes zijn vanaf € 5,00 verkrijgbaar via de KNVB ticketshop. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel

poster ADO - Ajax beker(4)