Jong ADO Vrouwen wint eerste finalewedstrijd nacompetitie
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen wint eerste finalewedstrijd nacompetitie

Na de belangrijke overwinning van vorige week op Victoria Boys, stond vanmiddag de eerste finalewedstrijd van de nacompetitie voor promotie naar de Topklasse tegen FC Eindhoven op het programma. Het duel werd gespeeld op het terrein van HDV (naast De Aftrap) in het Zuiderpark. Na 90 minuten spelen trokken de groengelen aan het langste eind: 4-2

2

Het eerste balcontact van Jong ADO Den Haag Vrouwen leidde direct tot een doelpunt. Op aangeven van Nance van der Meer kon Carmen Simonis de 1-0 binnen tikken. Heel lang kon het team van Arend Regeer niet van de voorsprong genieten, want ruim vijf minuten later zette de nummer 11 van FC Eindhoven de stand gelijk; 1-1. In de twaalfde minuut kwamen de groengelen opnieuw op voorsprong. Een corner van Romy Speelman werd binnen geschoten door Nance van der Meer; 2-1. Vijf minuten later was datzelfde duo van waarde toen een mislukte stiftje van Romy Speelman bij Nance van der Meer terecht kwam en zij vervolgens de 3-1 in de touwen schoot. In de 25ste minuut wisten de Eindhovenaren opnieuw tot scoren te komen. Een foutje van keepster Romy Dalebout bij een terugspeelbal werd direct afgestraft; 3-2. De eerste helft kan worden omschreven als een leuke, doelpuntrijke en open wedstrijd.

In de tweede helft had Jong ADO Den Haag Vrouwen het fysiek erg zwaar. Toch konden ze in de 70ste minuut de marge verdubbelen. De bal kwam uit de kluts terecht bij Annouk Boshuizen. De nummer 48 legde het leer vervolgens via een lob van 25 meter achter de keepster van FC Eindhoven; 4-2.

4

Volgende week zaterdag 4 juni staat de spannende return op het programma. De jonge Haagse ploeg is er op gebrand om deze winnend af te sluiten en te promoveren naar de Topklasse.

Jong ADO Den Haag Vrouwen – FC Eindhoven 4-2 (3-2)

Scoreverloop: 1. Carmen Simonis 1-0, 7. FC Eindhoven 1-1, 12. Nance van der Meer 2-1, 17. Nance van der Meer 3-1, 25. FC Eindhoven 3-2, 70. Annouk Boshuizen 4-2

Gele kaarten: 58. FC Eindhoven, 62. Romy Speelman, 71. FC Eindhoven

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:
Romy Dalebout, Mirthe Bos, Sabine Kuilenburg, Fréderique Nieuwland (75. Birgit Bijleveld), Malu Postel (49. Allyssa Daal), Rosalyn van der Dussen, Nance van der Meer, Nikki Ridder, Annouk Boshuizen, Romy Speelman (65. Laura Brafine), Carmen Simonis

Fotografie: Christian Brafine