Jong ADO Vrouwen volgend seizoen op hoogste niveau
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen volgend seizoen op hoogste niveau

 Jong ADO Den Haag Vrouwen is er in geslaagd om in twee seizoenen tijd twee keer te promoveren. Op zaterdagmiddag 4 juni stond de laatste finalewedstrijd van de nacompetitie op het programma. Vorige week werd FC Eindhoven in de thuiswedstrijd met 4-2 verslagen. De return eindigde na een spannende wedstrijd in een 1-1. De jonge Haagse ploeg bleek dus na twee ontmoetingen de sterkste. Met ingang van seizoen 2016-2017 zien we het beloftenelftal Jong ADO Vrouwen schitteren in de Topklasse!

Een enorme regen- en hagelbui vlak voor de wedstrijd had als gevolg dat deze 25 minuten later begon. Jong ADO Vrouwen begon wat nerveus aan de wedstrijd, waardoor de thuisploeg gelijk op jacht ging naar de 1-0. Door de druk die FC Eindhoven zette, lagen er ruimtes voor counters van de groengelen. Jong ADO Vrouwen kreeg twee goede mogelijkheden, echter deze troffen geen doel. Uiteindelijk was het FC Eindhoven dat in de 21ste minuut de openingstreffer scoorde. De residentieclub stond onder druk maar wist de achterstand tot de rust met 1-0 te beperken, wat op dat moment nog steeds voldoende zou zijn voor promotie.

In de rust werd er in de kleedkamer van de bezoekers verschillende scenario’s besproken. Vastberaden om het beste uit elkaar en het spel te halen gingen de jonge Haagse talenten weer het veld op. De bespreking in de kleedkamer had de speelsters duidelijk goed gedaan. Jong ADO Vrouwen kon in de tweede helft onder de druk van de tegenstander uit voetballen. Het harde werken werd in de 56ste minuut beloond. Romy Speelman was met haar snoeiharde inzet trefzeker na goed aangeven van Nance van der Meer; 1-1. Deze treffer gaf Jong ADO Vrouwen het nodige zelfvertrouwen terug. Het toonde aan in tegenstelling tot voor de rust fysiek sterker te zijn dan de tegenstander. Steeds vaker moesten speelsters van FC Eindhoven worden opgelapt.

De ploeg van trainer/coach Arend Regeer toonde karakter en bleef voor elke meter vechten. FC Eindhoven was moe gestreden en moest zelfs de wedstrijd wegens blessures met z’n tienen beëindigen. In deze beslissende wedstrijd vielen er ook na acht minuten blessuretijd verder geen doelpunten meer waardoor bij het eindsignaal er een enorme ontlading op het veld plaatsvond. Eindstand 1-1. Juichend vielen de speelsters, wisselspeelsters en technische staf van ADO Den Haag elkaar in de armen. Samen met familie, vrienden en de vaste supporters barstte het feest los! Een buitengewoon spannend en goed seizoen werd bekroond met een verdiende promotie naar de Topklasse.

Petje af voor deze geweldige prestatie meiden!

FC Eindhoven – Jong ADO Den Haag Vrouwen 1-1 (1-0)

Scoreverloop: 21. FC Eindhoven 1-0, 56. Romy Speelman 1-1

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen
Romy Dalebout, Mirthe Bos, Sabine Kuilenburg, Fréderique Nieuwland, Mijke Roelfsema, Nikki Ridder, Carmen Simonis, Romy Speelman (63. Laura Brafine), Rosalynn van der Dussen, Annouk Boshuizen en Nance van der Meer.

Verdere wisselspeelsters: Allyssa Daal, Suzy Kortekaas, Demi Verlangen, Lisa Franken, Birgit Bijleveld een Malu Postel