ADO Vrouwen plukt vruchten van tweede elftal
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen plukt vruchten van tweede elftal

Maar liefst vier speelsters van Jong ADO Den Haag Vrouwen stromen deze zomer door naar de selectie. Nance van der Meer, Nikki Ridder, Carmen Simonis en Sabine Kuilenburg spelen volgend seizoen hun thuiswedstrijden in het Kyocera Stadion. Vorig seizoen stroomden Nadine Noordam, Maartje Looijen, Mijke Roelfsema en Isa Pothof al door vanuit het Haagse talententeam.

IMG_4536

Drie van de vier speelsters debuteerden al in het eerste elftal. Voor Sabine Kuilenburg waren nog geen speelminuten weggelegd, maar daar zal het komende seizoen waarschijnlijk verandering in komen.

Nance van der Meer is met 29 doelpunten de topscoorster van Jong ADO Den Haag Vrouwen. Met haar 16 jaar is zij de jongste speelster van de selectie. Als buitenspeelster kan Nance samen Maartje Looijen de vertrokken Lineth Beerensteyn opvolgen. De Westlandse hoorde vorige week dat ze geslaagd is voor haar VMBO diploma en begint na de zomer aan de opleiding Sport en Bewegen in Delft. Nance van der Meer: “Het zal een pittig seizoen worden, maar ik wil mijzelf voor de volle 100% inzetten en mijn voetbalvaardigheden verder ontwikkelen.”

Rechtsback Nikki Ridder verruilde haar club Smitshoek, waar zij in de C1 speelde, in 2014 voor Jong ADO Den Haag Vrouwen. In de laatste thuiswedstrijd van ADO Vrouwen tegen Telstar maakte zij haar basisdebuut bij de hoofdmacht en mocht de hele wedstrijd direct uitspelen. “Het was onwijs gaaf om tegen Telstar mijn basisdebuut te maken, al was het in het begin natuurlijk wel even spannend. Ik vond het een hele leuke ervaring. Mijn ultieme voetbaldroom is om een basisplek te veroveren en om ooit nog in het Nederlands Elftal te mogen spelen”, aldus de studente Sport en Bewegen.

IMG_4538

Carmen Simonis is een middenveldster en speelde voordat ze naar Jong ADO Den Haag Vrouwen kwam voor RKDEO. Het afgelopen seizoen heeft zij bij het tweede elftal geen wedstrijd gemist. De 22-jarige cateringmedewerkster kijkt er naar uit om deel uit te maken van de selectie: “Ik kijk er zo naar uit omdat ik een lange weg heb moeten bewandelen om dit moment te bereiken”. Een zware blessure gooide roet in het eten van Simonis “Ik heb toen bewust een stapje terug gedaan om vervolgens weer twee stappen vooruit te zetten en nu eindelijk dit seizoen aan te kunnen sluiten bij het eerste. Dit is mijn doel, hier heb ik hard voor gevochten en komend seizoen wil ik mij natuurlijk nog verder ontwikkelen!”

Verdedigster Sabine Kuilenburg is deze maand ook geslaagd voor haar VMBO diploma. De 17-jarige Voorburgse begon met voetballen bij de Leidschendamse vereniging RKAVV en speelt al sinds de oprichting voor het Haagse talententeam waar zij zeer verdienstelijk was in de defensie. Na de zomer begint Sabine aan de HAVO op het Dalton College. Sabine: “Ik heb heel veel zin in komend jaar. Het zal een uitdaging worden om school te combineren met voetbal, maar ik zal me volledig inzetten om me op beide vlakken te kunnen ontwikkelen. Natuurlijk hoop ik op speelminuten, maar ik ben me ervan bewust dat ik daarvoor keihard zal moeten werken.”

Veel succes meiden!