ADO Den Haag Vrouwen speelt 3-3 in oefenwedstrijd
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Den Haag Vrouwen speelt 3-3 in oefenwedstrijd

Op woensdag 29 juni stond voor ADO Den Haag Vrouwen na twee weken training het eerste oefenduel van het nieuwe seizoen op het programma. Om 18.30 uur werd er afgetrapt tegen de B-junioren van DSVP. De wedstrijd eindigde na vier keer 20 minuten spelen in een 3-3 gelijkspel. Bij ADO Den Haag Vrouwen ontbraken nog Fréderique Nieuwland, Victoria  Pelova en Vesna Veltrop. Verder waren Mijke Roelfsema, Nadine Noordam, Lindsey Keizerweerd en Eline Koster afwezig wegens voorbereidingsactiviteiten op het EK met Oranje O19. Daarvoor in de plaats mochten Annouk Boshuizen en Rosalyn van der Dussen in hun vakantie aansluiten bij de hoofdmacht.  Alle overige speelsters zijn tijdens deze oefenwedstrijd in actie gekomen.

2016-06-29 at 18-56-19

ADO Den Haag Vrouwen kende een slordige beginfase. Na twee goede doelpogingen was het de tegenpartij die na twaalf minuten een fout aan Haagse zijde onmiddellijk afstrafte; 0-1. Echter was deze voorsprong niet van lange duur. Vier minuten later brak Pia Rijsdijk door, kapte de keeper uit maar haar inzet werd van de lijn gehaald. In de rebound kwam de bal opnieuw bij Pia Rijsdijk terecht. De aanvalster gaf de bal voor op nieuwkomer Carmen Simonis, laatstgenoemde schoot de bal hard in de linkeronderhoek; 1-1.

2016-06-29 at 18-56-37

Ook in het tweede deel van de wedstrijd ging het spel op en neer. De B-junioren van DSVP zette meer druk en waren duidelijk opzoek naar de uitbreidingstreffer. Echt grote kansen creëerden de groengelen niet. Met een 1-1 gelijke stand gingen de ploegen het derde deel van de wedstrijd in.

Wat in het tweede deel van de wedstrijd niet gebeurde, gebeurde in het derde deel wel; het regende doelpunten. DSVP kon de rebound gemakkelijk binnen tikken nadat keepster Isa Pothof een bal niet klemvast had. Nog geen minuut later kon Marthe van Erk de stand gelijk trekken na een voorzet van Pia Rijsdijk; 2-2. Het team van de nieuwe hoofdtrainer Arend Regeer kon hier niet lang van genieten, want een minuut later was het aan de andere kant wederom raak. De ploeg uit Pijnacker kwam voor de derde keer op voorsprong. Na een verdedigingsfout werd de bal simpel over Isa Pothof heen gelobd; 2-3.

2016-06-29 at 20-06-39

In de laatste 20 minuten moest de stand nu minimaal gelijk worden getrokken. Dit gebeurde ook. Pia Rijsdijk zorgde in tweeën met haar doelpunt voor de 3-3. Dat was ook de eindstand.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen gaat op maandag 1 augustus in het Kyocera Stadion om 17:00 uur verder van start.

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen
Eerste 20 minuten: Jennifer Vreugdenhil, Nikki Ridder, Hélène Heemskerk, Sabine Kuilenburg, Priscilla Mesker, Michelle Vrieling, Sharona Tieleman, Carmen Simonis, Maartje Looijen, Pia Rijsdijk  en Nance van der Meer

Tweede 20 minuten: Jennifer Vreugdenhil, Nikki Ridder, Hélène Heemskerk, Sabine Kuilenburg, Priscilla Mesker, Michelle Vrieling, Carmen Simonis, Rosalyn van der Dussen, Jessie van Leeuwen, Marthe van Erk en Annouk Boshuizen

Derde 20 minuten: Isa Pothof, Nikki Ridder, Hélène Heemskerk, Jessie van Leeuwen, Sharona Tieleman, Annouk Boshuizen, Rosalyn van der Dussen, Pia Rijsdijk, Nance van der Meer, Marthe van Erk en Maartje Looijen

Vierde 20 minuten: Isa Pothof, Sabine Kuilenburg, Priscilla Mesker, Sharona Tieleman, Michelle Vrieling, Annouk Boshuizen, Jessie van Leeuwen, Maartje Looijen, Pia Rijsdijk en Marthe van Erk

2016-06-29 at 20-09-47

Fotografie: Peter Looijen