Jong ADO Vrouwen wint eerste oefenduel
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen wint eerste oefenduel

Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer, Hans van Heteren, is Jong ADO Den Haag Vrouwen erin geslaagd om de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen met winst af te sluiten. Op woensdagmiddag werd het Noorse Rosenborg met 4-0 verslagen. Het Haagse talententeam is vorige week aan de voorbereiding begonnen en dit was de eerste wedstrijd die op het programma stond.

Vier nieuwe namen verschenen in de eerste helft aan de aftrap. Julia Kagie, Kimberley Smit, Chasity Grant en Shanique Dessing mochten als eerste het spits afbijten. Ook enkele ‘oude bekende’ namen deel aan het oefenduel i.v.m. blessures en afwezigheid van andere speelsters. Zo waren Mijke Roelfsema, Kim Dolstra en de doorgeschoven Nance van der Meer en Nikki Ridder eveneens te bewonderen op het terrein van KSD.

JONGADO-ROSENBORG

Dat er veel wijzigingen hebben plaats gevonden in het talenteam was met vlagen terug te zien op het veld. De speelsters van Jong ADO Vrouwen probeerden elkaar in het veld te vinden, echter ging dat nog niet helemaal vlekkeloos. Het kende een slordige beginfase. Na zeven minuten spelen creëerde Romy Speelman de eerste kans. Helaas werd haar inzet door de Noorse keepster gered. Naarmate de tijd vorderde kon er verbetering in het spel van de groengelen worden geconstateerd. In de 25ste minuut draaide Nance van der Meer weg bij haar tegenstander en schoot vanaf 16 meter op het doel. Het geluk was niet aan haar zijde toen de bal via de lat terug kwam rollen. Twee minuten later werd de poging van Nance van der Meer wel bekroond, nadat ze bal door middel van een prachtige steekpass had ontvangen van Romy Speelman. De spits was op stoom, want wederom twee minuten later was het weer raak. Dit keer op aangeven van Chasity Grant; 2-0. De eerste echte grote kans voor Rosenborg kwam vlak voor rust. De eerste inzet werd knap geblokt door keepster Lisa Franken en de rebound ging maar net over.

Annouk BoshuizenIn de tweede helft was Jong ADO Vrouwen, net als einde eerste helft, de sterkere partij. De leeftijdsgenoten uit Noorwegen hadden maar weinig in te brengen. In de 52ste minuut werd Shanique Dessing onderuit gehaald in het zestienmetergebied. De scheidsrechter wees direct naar de stip. De net in het veld gekomen Annouk Boshuizen benutte deze penalty door de bal beheerst in de linkeronderhoek te schieten. Ook deze spits liet haar kwaliteiten zien door een kwartier later eveneens te tekenen voor haar tweede doelpunt, nadat Romy Speelman de bal had onderschept en hem mee had gegeven; 4-0! Vier minuten later had de spits haar derde treffer kunnen maken toen zij alleen op de keepster van Rosenborg afstormde. Helaas kon de goallie er net tussen komen.

Zaterdag 13 september komt Jong ADO Den Haag Vrouwen in actie op het BVO Toernooi bij SV Loil in Didam.

Jong ADO Den Haag Vrouwen – Rosenborg BK 4-0 (2-0)

Scoreverloop: 27. Nance van der Meer 1-0, 29. Nance van der meer 2-0, 52. Annouk Boshuizen 3-0, 64. Annouk Boshuizen 4-0

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:

Lisa Franken (46. Romy Dalebout), Nikki Ridder (46. Renee Zoutewelle), Julia Kagie (70. Nikki Ridder), Mijke Roelfsema (46. Kim Dolstra), Kimberley Smit (70. Mijke Roelfsema), Rosalyn van der Dussen (46. Demi Verlangen), Laura Brafine (70. Rosalyn van der Dussen), Romy Speelman, Chasity Grant (46. Luna Knoetsier), Nance van der Meer (46. Annouk Boshuizen) en Shanique Dessing (70. Chasity Grant)