Jong ADO Vrouwen wint opnieuw ING Beloften toernooi
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen wint opnieuw ING Beloften toernooi

Jong ADO Den Haag Vrouwen heeft zaterdagmiddag voor het tweede jaar op rij het ING Dames Beloften Toernooi bij sv Loil gewonnen. Het team dat nog maar net onder leiding staat van Hans van Heteren zat in de poule bij Jong Telstar, SGS Essen en Genk. In de finale werd PEC Zwolle met 3-1 verslagen. Shanique Dessing werd met 4 doelpunten de topscoorster van het toernooi.

2016-08-13-PHOTO-00000170

In de eerste wedstrijd tegen Jong Telstar domineerde de groengelen en werd met 2-0 gewonnen door doelpunten van Shanique Dessing en Renee Zoutewelle.

Het daaropvolgende duel tegen het fysiek sterke SGS Essen werd met een 0-0 gelijkspel afgesloten. Jong ADO Vrouwen had moeite om onder de druk uit te voetballen en er werden maar weinig kansen gecreëerd. Toch werd knap de nul gehouden.

In de laatste poulewedstrijd werd Genk met 1-0 verslagen. Het enige doelpunt in deze wedstrijd kwam voort uit een assist van Kim Dolstra en werd afgemaakt door Shanique Dessing.

In de finale tegen PEC Zwolle startte Jong ADO Den Haag Vrouwen erg sterk in de organisatie. Al in de derde minuut werd de score geopend. Na een goede corner van Romy Speelman kon Chasity Grant de bal binnen schieten. Nog geen vijf minuten later promoveerde Shanique Dessing een voorzet van Chasity Grant tot doelpunt; 2-0. Na enkele minuten werd een overtreding van Romy Speelman bestraft met een gele kaart. De vrije trap die hierop volgde werd hoog voor de goal ingedraaid en door de spits van PEC binnen gekopt; 2-1. Beide ploegen speelde snel en verzorgd voetbal. De 3-1 werd gemaakt door Shanique Dessing, de topscoorster van het toernooi.

In de tweede helft van de finale kwam PEC Zwolle met een schitterend schot tot de 3-2. Vanaf dat moment was de spanning volledig terug. Beide ploegen kregen nog kansen, maar de eindstand bleef 3-2.

Jong ADO Den Haag Vrouwen bedankt sv Loil voor de goede organisatie en de gastvrijheid rondom het wederom zeer geslaagde toernooi.