Verslag trainingsweekend Frankrijk
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Verslag trainingsweekend Frankrijk

Al vroeg in de morgen verzamelden de eerste speelsters en stafleden van ADO Vrouwen aan het ontbijt. Na heerlijk te hebben gegeten reisden de groengelen af naar FC Woippy om te luisteren naar een presentatie, waarna vervolgens wat vrije tijd stond ingepland. Om 14.55 uur stond de eerste poulewedstrijd op het programma. De gastclub fungeerde als tegenstander van ADO Den Haag Vrouwen.

VesnaJessiePia

Spits Marthe van Erk had niet lang nodig om de club uit de Hofstad op een voorsprong te zetten. In de eerste minuut was het al meteen raak. Maartje Looijen was de aangever van dit razend snelle doelpunt. Het tempo van de eerste wedstrijd op de Lomowo Cup lag te laag. Oorzaak hiervan was mede de temperatuur. Meer dan 28 graden was er gemeten op deze zonnige dag. Een gebrek aan scherpte veroorzaakte slordigheden, waardoor de bezoekers in de 16de minuut de deksel op de neus kregen; 1-1. Gelukkig maakte Eline Koster nog voor rust de uitbreidingstreffer uit een corner van Mijke Roelfsema.

Er moest gewonnen worden om de halve finale van het toernooi te bereiken. Vlak na rust viel gelukkig wederom al snel een doelpunt. Na twee minuten spelen kon Nance van der Meer de bal binnen koppen na een voorzet van Maartje Looijen; 1-3. Vastberaden om het beter te doen dan in de eerste helft, scoorde de ploeg van Arend Regeer binnen 20 minuten maar liefst vijf keer. De meest gevierde vrouw aan Haagse kant was Marthe van Erk. Zij scoorde in de tweede helft een hattrick en zette daarmee haar doelpuntenaantal deze wedstrijd op vier. Ook Nadine Noordam wist nog twee keer het net te vinden.

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Isa Pothof, Nikki Ridder, Sabine Kuilenburg (Hélène Heemskerk), Mijke Roelfsema, Fréderique Nieuwland, Michelle Vrieling, Eline Koster, Nadine Noordam, Maartje Looijen, Marthe van Erk en Nance van der Meer

TrainingsweekendFrankrijk
Om 17.15 uur stond de laatste poulewedstrijd op het programma. Ditmaal troffen de groengelen het Duitse FC Freiburg. De nummer vier van de Bundesliga. De collega’s uit Duitsland waren net een maatje te groot voor de vrouwen uit Den Haag. In de eerste helft  was het vooral wennen aan het spel van FC Freiburg en werden de groengelen hier en dan overlopen. De tweede helft was beduidend beter. Kenmerkend was het karakter waarmee gevoetbald werd. Er werd gestreden, zoals alleen ADO dat kent. Helaas bleven de doelpunten uit, waardoor de brilstand nog steeds op het scorebord te zien was aan het einde van deze wedstrijd.

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil, Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk, Jessie van Leeuwen (Maartje Looijen), Priscilla Mesker, Michelle Vrieling (Nadine Noordam), Vesna Veltrop, Victoria Pelova, Carmen Simonis, Pia Rijsdijk en Lindsey Keizerweerd

Op zondag 15 augustus om 10.05 uur neemt ADO Den Haag Vrouwen het in de kruisfinale op tegen Olympia Ljubjana. De ploegen zullen strijden voor de plekken 5 t/m 8.