Dag 2 verslag trainingsweekend Frankrijk
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Dag 2 verslag trainingsweekend Frankrijk

Zondag stond de tweede en laatste dag van de Lomowo Cup 2016 op de planning. Doordat op zaterdag in de poulewedstrijden werd gewonnen van FC Woippy (8-1) en gelijk werd gespeeld tegen FC Freiburg (0-0), troffen de groengelen Olimpija Ljubljana op zondagochtend in de kruisfinale. Na 3-0 winst op deze Sloveense club werd de laatste wedstrijd tegen FC Metz gespeeld en met 4-0 gewonnen. ADO Den Haag Vrouwen eindigde als vijfde op het toernooi in Frankrijk.

2016-08-14 at 13-04-34

In de eerste helft tegen Olimpija Ljubljana bleven beide doelen schoon. Echter direct na rust was Maartje Looijen trefzeker, na een goede steekbal van Vesna Veltrop; 1-0. In de 66ste minuut herhaalde dit tafereel zich en werd op identieke wijze de 2-0 gescoord door het duo Looijen en Veltrop.  Ruim twintig minuten voor tijd werd de de 3-0 bijgeschreven op naam van Pia Rijsdijk.

2016-08-14 at 11-00-51

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Isa Pothof, Nikki Ridder, Fréderiqe Nieuwland, Hélène Heemskerk, Priscilla Mesker, Vesna Veltrop, Victoria Pelova, Mijke Roelfsema, Nadine Noordam, Pia Rijsdijk, Maartje Looijen

Om 13.50 uur speelde ADO Den Haag Vrouwen, onder zeer tropische omstandigheden, om plaats 5 en 6, tegen het Franse FC Metz.

Na een kleine tien minuten spelen werd de score geopend. Een vrije trap van Jessie van Leeuwen kwam goed terecht bij Carmen Simonis, die de bal vervolgens achterwaarts over de keepster kopte; 1-0. Enkele minuten later liep Eline Koster een corner van Mijke Roelfsema binnen; 2-0. De groengelen waren op dreef en lieten het hier niet bij. Binnen twintig minuten maakte Lindsey Keizerweerd nog twee goals en bepaalde daarmee de eindstand; 4-0.

2016-08-14 at 15-05-07

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: 
Jennifer Vreugdenhil, Yvette van der Veen, Jessie van Leeuwen, Sabine Kuilenburg, Priscilla Mesker (Mijke Roelfsema), Eline Koster, Carmen Simonis, Michelle Vrieling ( Nadine Noordam – Victoria Pelova), Nance van der Meer, Marthe van Erk (Maartje Looijen – Pia Rijsdijk), Lindsey Keizerweerd

Alex Scholte, technisch coördinator over het optreden van ADO Den Haag Vrouwen tijdens de Lomowo Cup 2016: “Het was een zeer nuttig toernooi waarin we drie keer hebben gewonnen en één keer gelijk gespeeld. Met 15 doelpunten voor en 1 tegen mogen we zeer tevreden zijn. Een prima prestatie!”

ADO Den Haag Vrouwen bedankt FC Woippy voor de gastvrijheid en de goede organisatie van het toernooi en Wittebrug Autolease en Kinderdagverblijf Simba voor het mede mogelijk maken van de reis!

Fotografie: Peter Looijen