ADO Vrouwen verliest oefenduel van Bayer Leverkusen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen verliest oefenduel van Bayer Leverkusen

Het is de ploeg van Arend Regeer niet gelukt om de ongeslagen reeks in de voorbereiding voort te zetten. Op woensdagavond werd er verloren van een sterk Bayer Leverkusen. Op het terrein van KSD gingen de ploegen met een 1-4 eindstand het veld af.

2016-08-17 at 17-35-51

De start van de wedstrijd ging niet zoals de groengelen gehoopt hadden. Al in de eerste minuut kregen zij de deksel op de neus. Een te zachte terugspeelbal werd meteen afgestraft door de collega’s uit Duitsland. De spits pikte de bal op, omspeelde keepster Jennifer Vreugdenhil en schoot feilloos de bal binnen; 0-1. Bayer Leverkusen maakte vooral in de beginfase van de wedstrijd een sterke indruk en kon daardoor makkelijker voetballen. Met vlagen konden de vrouwen uit Den Haag mee komen, maar helaas konden zij dit niet continue vasthouden. Mede dankzij de warmte.

Tien minuten voor rust maakten de bezoekers de uitbreidingstreffer. Een steekpass vanuit het middenveld zette de spits achter de verdediging van ADO Den Haag Vrouwen. Zij ging alleen op keepster Jennifer Vreugdenhil af en verzuimde ook dit keer niet. De Duitse tekende voor haar tweede treffer.

2016-08-17 at 17-17-27

In de tweede helft van de wedstrijd kon de club uit de Hofstad beter meekomen en creëerde meerdere kansen. Echter was het Bayer Leverkusen dat opnieuw scoorde. Een goed uitgespeelde aanval werd bekroond met een doelpunt. De bal verdween diagonaal achter keepster Isa Pothof. Pia Rijsdijk kwam meteen met een tegenwoord en scoorde het eerste doelpunt voor ADO Vrouwen deze wedstrijd. Ze onderschepte de bal, speelde de keepster van Bayer Leverkusen uit en schoot de bal snoeihard binnen; 1-3.

2016-08-17 at 18-02-13

De ploeg van Arend Regeer zocht naar de aansluitingstreffer, maar kon moeilijk door de ijzersterke verdediging van Bayer Leverkusen heen komen. Vlak voor het eindsignaal mochten de bezoekers nog één keer opkomen met een lange bal. Helaas lukte het Isa Pothof niet om de bal klemvast te pakken. De Duitse spits was er als de kippen bij om het foutje af te straffen. Zo eindigde de wedstrijd in 1-4.

Aanstaande zaterdag staat de volgende oefenwedstrijd op het programma. Racing Genk komt dan naar Den Haag. Om 14.30 uur trappen de ploegen af op het terrein van KSD. Aansluitend (17.00 uur) speelt Jong ADO Den Haag Vrouwen de eerste poulewedstrijd van de KNVB beker tegen het eerste vrouwenteam van Berkel. Deze wedstrijd wordt eveneens gespeeld bij KSD.

ADO Den Haag Vrouwen – Bayer Leverkusen 1-4 (0-2)

Scoreverloop: 1. Bayer Leverkusen 0-1, 34. Bayer Leverkusen 0-2, 53. Bayer Leverkusen 0-3, 54. Pia Rijsdijk 1-3, 90. Bayer Leverkusen 1-4

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil (40. Isa Pothof), Nikki Ridder (60. Yvette van der Veen), Hélène Heemskerk (60. Sabine Kuilenburg), Fréderique Nieuwland (60. Jessie van Leeuwen), Priscilla Mesker (60. Mijke Roelfsema), Vesna Veltrop (60. Carmen Simonis), Victoria Pelova, Nadine Noordam (60. Nance van der Meer), Michelle Vrieling, Maartje Looijen (60. Lindsey Keizerweerd) en Pia Rijsdijk

Fotografie: Peter Looijen