Jong ADO Vrouwen overloopt CVV Berkel met 9-0 in beker
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen overloopt CVV Berkel met 9-0 in beker

Het sportterrein van KSD kleurde groen en geel op zaterdag 20 augustus. Nadat het eerste elftal om 14.30 uur een oefenwedstrijd had gespeeld tegen het Belgische Racing Genk, was het om 17.00 uur de beurt aan het beloftenelftal van ADO Den Haag Vrouwen in een eerste poulewedstrijd in de KNVB beker. Op bezoek kwam CVV Berkel dat afgelopen seizoen zonder puntverlies kampioen werd in de 2e klasse. De ploeg van Hans van Heteren was een maatje te groot voor de kersverse 1e klasser. Na 90 minuten spelen was de eindstand maar liefst 9-0 voor Jong ADO Den Haag Vrouwen dat komend seizoen uitkomt in de Topklasse.

JONGADONIEUW

Jong ADO Den Haag Vrouwen begon de wedstrijd heerlijk door meteen na 7 seconden al de openingstreffer te maken. Annouk Boshuizen mocht dit doelpunt achter haar naam schrijven. Het jonge Haagse talententeam was heer en meester en liet de ploeg uit Berkel amper voetballen. Met rust was de stand al 4-0 door doelpunten van opnieuw Annouk Boshuizen (2x) en Shanique Dessing. Na de theepauze was duidelijk te zien dat Jong ADO Den Haag Vrouwen echt een maatje te groot was voor Berkel. Doelpunten werden achtereenvolgens gescoord door Rosalyn van der Dussen, Romy Speelman (2x), Jaimy Ravensbergen en Annouk Boshuizen. Met maar liefst drie assists had de razendsnelle Chasity Grant een groot aandeel in de score.

Woensdag 24 augustus, staat voor Jong ADO Den Haag Vrouwen de tweede poulewedstrijd op het programma. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt tegen RKDEO VR1 in Nootdorp. Zaterdag 27 augustus, 14.30 uur, wordt de poulefase afgesloten met een wedstrijd tegen hoofdklasser SSS VR1 in Klaaswaal. De eerste twee ploegen van de poule plaatsen zich voor de volgende ronde van de KNVB Beker. De acht clubs uitkomende in de Eredivisie Vrouwen stromen pas in de achtste finales in.

ADO Den Haag Vrouwen bedankt KSD nogmaals voor de bijzondere gastvrije ontvangst op deze zeer zonnige dag op het mooie complex aan de Waalsdorperweg.

Jong ADO Den Haag Vrouwen – CVV Berkel VR1 9-0 (rust 4-0)

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:
Lisa Franken, Allyssa Daal, Sophie Vermeulen, Kimberley Smit, Julia Kagie, Rosalyn van der Dussen (60. Evi de Niet), Romy Speelman, Laura Brafine (60. Jaimy Ravensbergen), Chasity Grant, Annouk Boshuizen en Shanique Dessing (60. Holly Kampers)

Fotografie: Christian Brafine