ADO Den Haag Vrouwen verliest nipt van Racing Genk
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Den Haag Vrouwen verliest nipt van Racing Genk

Op zaterdagmiddag stond voor ADO Den Haag Vrouwen de laatste oefenwedstrijd op Nederlandse bodem gepland. De competitie in de Eredivisie begint vrijdag 2 september met een uitwedstrijd tegen sc Telstar. Op deze zonnige middag nam de Nederlandse bekerwinnaar het op tegen het Belgische Racing Genk. De vrouwen uit Den Haag verloren nipt met 2-3.  

2016-08-20 at 15-13-49

De groengelen stonden nog niet zo lang op het veld toen de eerste tegenslag een feit was. Na drie minuten spelen werd de eerste kans van de wedstrijd meteen door Racing Genk benut. De bezoekers kwamen op voorsprong door een feilloos ingeschoten doelpunt. Na deze snelle goal was de ploeg van Arend Regeer van slag. Enkele minuten later was ADO Den Haag keepster Isa Pothof, die de geblesseerde Jennifer Vreugdenhil verving, kansloos  bij een afstandschot. Zij stond te ver voor haar doel waardoor de bal over haar heen in het net verdween; 0-2. Naar mate de eerste helft vorderde kwam ADO Den Haag Vrouwen meer in de wedstrijd en creëerde het enkele kansen. Te veel balverlies zorgde ervoor dat de opgelopen achterstand in de eerste helft niet recht getrokken kon worden.

2016-08-20 at 15-55-15

In de tweede helft werden aan de Haagse kant zes verse wissels ingebracht. De thuisploeg kreeg meer grip op de wedstrijd en drong Racing Genk terug op eigen helft. Een verdedigingsfout aan Haagse kant zorgde er desondanks voor dat Racing Genk de score kon opvoeren naar 0-3. ADO Den Haag zette meer druk naar voren, wonnen meer duels waardoor Racing Genk genoodzaakt werd tot hoofdzakelijk verdedigen. Dit werd dan ook beloond. In de 61ste minuut kon Lindsey Keizerweerd op rechts snel opkomen om de bal diagonaal hard in de linkeronderhoek schieten; 1-3. Nog geen tien minuten later maakte Pia Rijsdijk voor ADO Den Haag Vrouwen de aansluitingstreffer na een mooie assist van Maartje Looijen; 2-3.

De residentieclub bleef zoeken naar de aansluitingstreffer en was daar enkele keren zeer dichtbij. Een gelijkspel was, zeker op basis van de tweede helft, de juiste verhouding geweest. Desondanks was het een zeer nuttige oefenwedstrijd!

2016-08-20 at 15-19-27

ADO Den Haag Vrouwen speelt voor de start van de competitie nog één oefenwedstrijd. Op zaterdag 27 augustus gaat het team van Arend Regeer op bezoek bij het Duitse Borussia Mönchengladbach. Deze wedstrijd vangt aan om 14.00 uur.

Bij ADO Den Haag was men opnieuw zeer te spreken over de prima organisatie die het mogelijk maakte dat beide Haagse vrouwenteams hun wedstrijden op het prachtige complex aan de Waalsdorperweg konden spelen. Er was een grote publieke belangstelling van ADO aanhangers die lieten merken dat zij het aantrekkelijke spel van de beide ADO teams bijzonder waardeerden. KSD wordt zeer bedankt voor de gastvrijheid en het beschikbaar stellen van hun accommodatie!

ADO Den Haag Vrouwen – Racing Genk 2-3 (0-2)

Scoreverloop: 3. Racing Genk 0-1, 6. Racing Genk 0-2, 50. Racing Genk 0-3, 61. Lindsey Keizerweerd 1-3, 73. Pia Rijsdijk 2-3

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Isa Pothof (60. Romy Dalebout), Nikki Ridder (75. Eline Koster), Sabine Kuilenburg (46. Hélène Heemskerk), Mijke Roelfsema (46. Fréderique Nieuwland), Priscilla Mesker (70. Mijke Roelfsema), Eline Koster (46. Vesna Veltrop), Carmen Simonis (46. Nadine Noordam), Victoria Pelova (75. Jessie van Leeuwen), Nance van der Meer (46. Maartje Looijen), Jessie van Leeuwen (46. Pia Rijsdijk) en Lindsey Keizerweerd (70. Nance van der Meer)

Fotografie: Peter Looijen