Opnieuw monsterzege voor Jong ADO Vrouwen in beker
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Opnieuw monsterzege voor Jong ADO Vrouwen in beker

Op woensdagavond stond de tweede poulewedstrijd van de KNVB beker gepland. In Nootdorp werd onder tropische omstandigheden om 20.00 uur afgetrapt tegen het eerste vrouwenelftal van RKDEO. Voor Hans van Heteren bekend terrein; hij stond voor de overstap naar de residentieclub nog aan het roer van het Nootdorpse vrouwenelftal. De eerste klasser was niet opgewassen tegen de kersverse Topklasser en moest genoegen nemen met een 0-8 nederlaag. Afgelopen zaterdag werd ook al met ruime cijfers gewonnen van CVV Berkel (9-0). 

Fotografie: Christian Brafine

Fotografie: Christian Brafine

De bekeropponent uit Den Haag liet zich al snel gelden op het sportterrein in Nootdorp. Binnen een kwartier verscheen het eerste doelpunt op het scorebord. Shanique Dessing was trefzeker na een goede voorzet van Chasity Grant. Jong ADO Den Haag Vrouwen had ook in deze wedstrijd het betere van het spel en liet de thuisploeg maar weinig aan de bal. In de laatste tien minuten van de eerste helft werd maar liefst drie keer het net gevonden. De doelpunten werden achtereenvolgens gescoord door Annouk Boshuizen (penalty), Romy Speelman en Laura Brafine.  De groengelen gingen met een 0-4 voorsprong de rust in.

In de tweede helft was het duo van het eerste doelpunt opnieuw succesvol. Shanique Dessing maakte haar tweede doelpunt, door wederom een voorzet op maat van Chasity Grant binnen te schieten; 0-5. Ook Romy Speelman en Laura Brafine mochten een tweede doelpunt achter hun naam schrijven. Het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van de koningin van de assists: Chasity Grant. Een moedig en sportief RKDEO kon niet anders dan de schade beperken. De wedstrijd eindigde in een 0-8 overwinning voor de ploeg van Hans van Heteren.

Aanstaande zaterdag, 27 augustus, treft Jong ADO Den Haag Vrouwen hoofdklasser SSS in Klaaswaal. Dit is tevens de laatste poulewedstrijd van de KNVB beker. Beide ploegen wonnen de eerste twee bekerwedstrijden in de poulefase en hebben zich hierdoor reeds geplaatst voor de achtste finales. Zaterdag zal onderling worden uitgemaakt wie als eerste in de poule eindigt. De wedstrijd vangt aan om 14.30 uur.

RKDEO VR1 – Jong ADO Den Haag Vrouwen 0-8 (0-4)

Scoreverloop: 13. Shanique Dessing 0-1, 35. Annouk Boshuizen 0-2, 42. Romy Speelman 0-3, 45+1. Laura Brafine 0-4, 55. Shanique Dessing 0-5, 68. Romy Speelman 0-6, 74. Laura Brafine 0-7, 83. Chasity Grant 0-8

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Romy Dalebout, Allyssa Daal (53. Demi Verlangen), Sophie Vermeulen, Julia Kagie, Kimberley Smit (56. Renee Zoutewelle), Rosalyn van der Dussen (65. Holly Kampers), Romy Speelman, Laura Brafine, Chasity Grant, Annouk Boshuizen (65. Jaimy Ravensbergen) en Shanique Dessing (57. Shanique Dessing).