ADO Vrouwen verliest in hitte van Borrussia Mönchengladbach
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen verliest in hitte van Borrussia Mönchengladbach

In een zinderende hitte op het oefencomplex van de vrouwen van Borussia Mönchengladbach, werd de laatste oefenwedstrijd van ADO Den Haag Vrouwen met een verliespartij afgesloten. Na een ruststand van 1-0, stond er na negentig hete minuten 3-0 op het scorebord. Het kwik steeg ondertussen tot wel 34 graden.

2016-08-27 at 14-59-15

Beide teams begonnen rommelig en gehaast aan de wedstrijd. ADO Den Haag Vrouwen zocht naar de juiste rolverdeling en kwam niet in haar eigen spel.

In de 14e minuut leek Nadine Noordam de openingstreffer op haar voet te hebben, maar de bal schoof maar net langs de rechterpaal. De daaropvolgende aanval van Borussia werd gered door keepster Isa Pothof, die bij deze reddingsactie verkeerd op de grond terecht kwam en met een hoofdblessure het veld moest verlaten. Romy Dalebout was haar vervangster.

2016-08-27 at 15-57-47

De scheidsrechter uit Duitsland blies om het kwartier voor een drinkpauze, waardoor de wedstrijd maar liefst vijf pauzes telde. Er werd flink doorgewisseld, waardoor alle speelsters minuten hebben gemaakt.

Na 35 minuten spelen creëerden de groengelen weer een goede mogelijkheid. Pia Rijsdijk draaide mooi weg en gaf de bal voor aan Victoria. Het daaropvolgende schot van de nieuwkomer werd gepakt door de Duitse keepster.

Vlak voor de rust ontbrak het bij de bezoekers aan scherpte, waardoor Borussia zeer dichtbij het eerste doelpunt kwam. Echter werd deze aanval knap onderbroken door Sabine Kuilenburg en vervolgens weggewerkt door Nadine Noordam. Enige minuten later werd de 1-0 alsnog binnen gekopt vanuit een corner.

2016-08-27 at 15-56-46

 

In de 46ste minuut kreeg ADO Den Haag Vrouwen het tweede doelpunt tegen, waardoor het al snel achter de feiten aan liep.

In het laatste bedrijf overheerste de warmte en kwam de residentieclub niet verder dan wat speldenprikjes. Ruim een kwartier voor het einde werd de wedstrijd op slot gegooid door de thuisclub; 3-0.

Volgende week vrijdag 2 september gaat de competitie voor ADO Den Haag Vrouwen van start met een uitwedstrijd tegen Telstar. Dit duel vangt aan om 19.30 uur.

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:

Isa Pothof, Priscilla Mesker, Maartje Looijen, Pia Rijsdijk, Nadine Noordam, Mijke Roelfsema, Victoria Pelova, Carmen Simonis, Sabine Kuilenburg, Vesna Veltrop, Yvette van der Veen.