Voorbeschouwing Telstar – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing Telstar – ADO Den Haag Vrouwen

Op vrijdag 2 september gaat het nieuwe Eredivisieseizoen van start voor ADO Den Haag Vrouwen. Met acht clubs en in een nieuwe opzet, waarbij in de eerste 21 speelrondes bepaald wordt welke vier elftallen zullen strijden om het kampioenschap. De eerste tegenstander is Telstar. Van de dertien eerdere confrontaties won ADO Den Haag Vrouwen er zeven en de opponent drie. De overige drie duels eindigden onbeslist. De laatste onderlinge wedstrijd in Velsen-Zuid eindigde in 0-3 voor de bezoekers.

2016-03-25 at 20-39-13

Tijdens hun debuutseizoen 2011-2012 eindigde Telstar op de derde plaats in de Eredivisie. Sindsdien is de Noord-Hollandse club niet meer zo hoog geëindigd. Vorig seizoen sloten ze af op plek vijf, achter ADO Den Haag Vrouwen dat eenmaal kampioen van Nederland werd. Beide ploegen hopen na 21 wedstrijden in het linkerrijtje te staan. De Residentieclub gaat het nieuwe seizoen in met een vernieuwde, jonge selectie en een nieuwe trainer. Arend Regeer, die het tweede elftal vorig seizoen naar de Topklasse leidde, heeft het stokje overgenomen van Marcel Valk.

“We hebben dit seizoen een nieuwe trainer voor de groep staan en dat was wel wennen,” zegt Priscilla Mesker over de aanloop naar het nieuwe seizoen. “Maar ik denk dat we het steeds beter oppakken. Natuurlijk kunnen er nog heel veel dingen beter, maar daar werken we ook hard aan als groep. We hebben tegen sterke tegenstanders gespeeld in de voorbereiding en daarin haalden we niet altijd ons niveau. Dat is zonde, maar door tegen zulke tegenstanders te spelen leer je wel veel.”

2015-10-09at19-30-03

Het doel voor het komende seizoen is duidelijk. “We willen bij de bovenste vier eindigen. Daarnaast zou ik graag weer de KNVB Beker willen winnen, daar zullen we zeker voor gaan.” Persoonlijk wil de verdedigster zich graag verder ontwikkelen in Den Haag. “Voor mijn persoonlijke ontwikkeling zal ook het team moeten groeien, want alleen kan ik geen wedstrijden winnen. Ik wil daarbij de jongere meiden helpen en aansturen.”

De 24-jarige speelster verwacht een spannende openingswedstrijd tegen Telstar, waarvoor Franca van de Kuilen, oud-speelster van ADO Den Haag Vrouwen, vrijdag haar officiële debuut kan maken. “Vorig jaar waren we aan elkaar gewaagd, dat zal dit seizoen waarschijnlijk niet anders zijn. Het zal een echte strijd worden, want iedereen wil de competitie goed beginnen en dat kan alleen maar met drie punten op zak.”

De wedstrijd Telstar – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 2 september gespeeld in het Rabobank IJmond Stadion, gelegen aan de Minister van Houtenlaan 123 in Velsen-Zuid. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen