ADO Vrouwen slaat hard toe in slotfase
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen slaat hard toe in slotfase

ADO Den Haag Vrouwen is vrijdagavond goed uit de startblokken geschoten in de Eredivisie Vrouwen. Dankzij een zeer laat doelpunt werd op bezoek bij SC Telstar verdiend gewonnen: 1-2.

2016-09-02 at 21-28-28

De groengelen trapten het nieuwe seizoen vrijdagavond af in het Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid. Het deed dat in een competitie die in een nieuw jasje is gestoken. Achilles ’29 is er als club bijgekomen, waardoor de Eredivisie Vrouwen uit acht teams is komen te bestaan. Bovendien wordt de competitie na 21 speelrondes verdeeld in twee delen. Uiteindelijk spelen de beste vier teams om het kampioenschap. Het doel van ADO Den Haag Vrouwen is dan ook om boven de vijfde plaats te eindigen.

De eerste horde van de club uit de Hofstad, waar Arend Regeer deze zomer de opvolger werd van Marcel Valk, vormde SC Telstar. Tegen de nummer vijf van vorig seizoen werd aangetreden met maar liefst drie basisdebutanten: Sabine Kuilenberg, Nance van der Meer en Victoria Pelova. Met de drie nieuwelingen in de gelederen had ADO Vrouwen in het eerste kwartier het betere van het spel. Op het middenveld werden een aantal uitstekende combinaties opgezet, onder meer door Pelova.

2016-09-02 at 20-00-25

Vlak nadat een kopbal van Van der Meer uit een hoekschop nog maar net kon worden gered door doelvrouw Kelly Steen, kwam Telstar brutaal aan de leiding. Anna Ursem wist de thuisploeg in de negentiende minuut tegen de verhouding in op voorsprong te zetten door de bal vanaf rechts over keepster Jennifer Vreugdenhil heen in de kruising te werken: 1-0. Na de openingstreffer kopte Pia Rijsdijk een Haagse corner naast. De bezoekers waren beter, maar kregen geen loon naar werken.

Na de rust bleven de groengelen de bovenliggende partij. Echter werd de grote hoeveelheid balbezit lange tijd niet omgezet in kansen. Toch lukte het de formatie uit de Residentie alsnog om zich naast De Witte Leeuwinnen te nestelen. In de 72ste minuut schoot Rijsdijk de rebound uit een afstandsschot van Pelova in het doel van SC Telstar: 1-1. Een meer dan verdiende gelijkmaker, want ADO Den Haag Vrouwen liet haar opponent niet aan voetballen toekomen.

2016-09-02 at 21-06-43

Op een vrije trap in de muur van Babiche Roof na hadden de ooievaars na de 1-1 niets te duchten van SC Telstar. Desalniettemin leek het er lange tijd op dat de 1-2 niet meer zou vallen, totdat de in het veld gekomen Carmen Simonis het in de laatste tien seconden van de drie minuten extra tijd op haar heupen kreeg. Haar schot vanaf een meter of twintig belandde snoeihard in de rechterkruising: 1-2! Daarmee werd voorkomen dat ploeg van Arend Regeer in de eerste speelronde onnodig averij opliep.

2016-09-02 at 21-28-29

ADO Den Haag Vrouwen hervat de competitie komende vrijdag (19:30 uur) met een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. De Friezen openden het nieuwe seizoen met een 2-1 zege op PSV. Ajax was met 1-0 te sterk voor landskampioen FC Twente, terwijl Achilles ’29 PEC Zwolle met 0-2 versloeg.

Karakteristiek

SC Telstar – ADO Den Haag Vrouwen 1 – 2 (1 – 0)

Scoreverloop: 19. Anna Ursem 1-0, 72. Pia Rijsdijk 1-1, 90+3. Carmen Simonis 1-2

Gele kaart: 89. Priscilla Mesker

Scheidsrechter: René Wiedijk

Aantal toeschouwers: 400

2016-09-02 at 21-30-32

Opstellingen: 

SC Telstar: Kelly Steen; Jasmijn Duppen, Anna Ursem, Sharon Kok ©, Amy Visser; Sanne van der Velden (46. Lotte Hopman), Linda Bakker (69. Alex Baarda), Babiche Roof; Franca van de Kuilen (86. Carloine Verleg), Katja Snoeijs, Suzanne Admiraal

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Sabine Kuilenburg (90. Nikki Ridder), Jessie van Leeuwen, Priscilla Mesker; Vesna Veltrop, Nadine Noordam, Victoria Pelova (87. Eline Koster); Nance van der Meer (78. Carmen Simonis), Pia Rijsdijk ©, Maartje Looijen

Fotografie: Peter Looijen
Auteur: Mitchel Pronk