Jong ADO Vrouwen debuteert in Topklasse met gelijkspel
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen debuteert in Topklasse met gelijkspel

Zaterdagmiddag stond het eerste competitieduel voor Jong ADO Den Haag Vrouwen op het programma. Op bezoek bij het Arnhemse Eldenia werd het debuut in de Topklasse gemaakt. In een fysiek zwaar duel moest de ploeg van Hans van Heteren na een 0-1 ruststand in de tweede helft genoegen nemen met een gelijkspel (1-1).

2015-10-10 at 16-58-45

Archieffoto 

Aanvankelijk kwamen beide ploegen niet lekker in hun spel. De Arnhemmers waren fysiek sterker en gingen vol de duels aan. De groengelen hadden daar zichtbaar moeite mee en handelden soms te laconiek. Op weg naar het rustsignaal nam het balbezit aan Haagse zijde toe. De piepjonge ploeg schudde de schroom van zich af en kwam beter in zijn spel. Er werd meer rust en zelfvertrouwen getoond door de ADO Vrouwen speelsters, hetgeen hun spel ten goede kwam. Er werd meer bewogen en het uithoudingsvermogen werd meer en meer zichtbaar in Haags voordeel. Dat resulteerde vlak voor rust in een 0-1 voorsprong voor de residentieclub door een mooi doelpunt van de 15-jarige Chasity Grant.

Archieffoto

Archieffoto

De tweede helft was nog maar net begonnen toen de spits van Eldenia, Vieve Wenting, na een vrije trap de bal ongehinderd binnen kon koppen. Hierna ging het spel weer op en neer met gelijke kansen. De draad werd echter weer snel opgepakt en er volgde een aantal goede kansen voor Jong ADO Den Haag Vrouwen, maar de keepster van Eldenia stond een voorsprong in de weg.

In het laatste kwartier belandde een schot na een kans van de thuisploeg boven op de lat van keepster Romy Dalebout. Vlak daarna kwam Eldenia goed weg toen de 15-jarige Romy Speelman ook op de lat schoot. Het verschil in fitheid werd in de slotfase weer duidelijk zichtbaar, waardoor een overwinning voor Jong ADO Den Haag er zeker had ingezeten. Al met al een goed resultaat voor deze debuterende jonge Haagse selectie in deze toch moeilijke uitwedstrijd in de Topklasse.

Volgende week komt Jong Telstar op bezoek op sportcomplex ‘De Kastelenring’ in Leidschendam. Het duel vangt aan om 17.00 uur.

Karakteristiek

Eldenia – Jong ADO Den Haag Vrouwen 1 – 1 (0 – 1)

Scoreverloop: 43. Chasity Grant 1-0, 48. Vieve Wenting

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:
Romy Dalebout, Hélène Heemskerk, Chasity Grant, Rosalyn van der Dussen (67. Jaimy Ravensbergen), Holly Kampers (59. Shanique Dessing), Annouk Boshuizen, Laura Brafine, Romy Speelman, Julia Kagie, Sophie Vermeulen, Kimberley Smit