Jong ADO Vrouwen niet langs Jong Telstar
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen niet langs Jong Telstar

Op zaterdagmiddag 10 september stond de eerste thuiswedstrijd in de Topklasse op het programma. De ploeg van Hans van Heteren ontving het beloftenelftal van Telstar op Sportpark de Kastelenring. Deze teams stonden nog geen maand geleden tegen over elkaar op het ING beloften toernooi bij sv Loil. De groengelen wonnen toen met 2-0 van de ploeg uit Velsen-Zuid. Vandaag waren de rollen omgedraaid en ging dit keer Jong Telstar met 2-0 winst het veld af.

2016-09-10-at-17-35-51

De wedstrijd kende een rommelige beginfase. Beide ploegen waren zoekende, echter was het Jong Telstar dat orde op zaken wist te stellen. Na tien minuten spelen kwamen de bezoekers op voorsprong door een goede voorzet van links. De technische Cherise Schelts van Jong Telstar verzuimde niet en schoot de openingstreffer binnen; 0-1. Jong ADO Den Haag Vrouwen kon moeilijk door de sterke verdediging van de tegenstander heen voetballen. Maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam de thuisploeg beter in het spel en waren er meer mogelijkheden. De bal van Carmen Simonis ging maar net over en ook het afstandsschot van Rosalyn van der Dussen daalde net niet snel genoeg om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. De grootste kans voor Jong ADO Vrouwen kwam vlak voor rust; een goede crosspass van Sabine Kuilenburg kwam terecht bij Shanique Dessing. De snelle buitenspeler gaf de bal perfect voor op Carmen Simonis. Laatstgenoemde kwam met haar passen helaas niet goed uit, waardoor de bal over het doel verdween. Jong Telstar kreeg nog één mogelijkheid om de uitbreidingstreffer voor rust te maken, maar de Haagse defensie wist dit te voorkomen. Ruststand: 0-1.

2016-09-10-at-17-38-11

In het begin van de tweede helft gebeurde juist het gene wat voorkomen moest worden, na drie minuten spelen was Anna Ursem van Jong Telstar trefzeker; 0-2. Jong ADO Den Haag Vrouwen probeerde de gehele tweede helft deze achterstand weg te poetsen en voerde de druk op. Jong Telstar was hier zichtbaar van onder de indruk. De residentieclub kreeg meer speelruimte en creëerde meerdere mogelijkheden. Helaas werden de kansen niet benut. De eerste thuiswedstrijd eindigde in: 0-2.

Volgende week zaterdag, 17 september, reist het talententeam van Hans van Heteren af naar Zeist. Om 13.00 uur wordt er afgetrapt tegen Saestum. Op 24 september staat de volgende thuiswedstrijd op het programma. De groengelen ontvangen dan Wartburgia. Aftrap: 17.00 uur, Sportpark de Kastelenring.

2016-09-10-at-17-17-51

Jong ADO Den Haag Vrouwen – Jong Telstar 0-2 (0-1)

Scoreverloop: 10. Cherise Schelts 0-1, 48. Anna Ursem 0-2

Gele kaarten: 44. Jong Telstar

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:
Romy Dalebout, Julia Kagie, Sabine Kuilenburg, Sophie Vermeulen, Allyssa Daal, Romy Speelman, Rosalyn van der Dussen (64. Jaimy Ravensbergen), Carmen Simonis (75. Kimberley Smit), Holly Kampers, Annouk Boshuizen en Shanique Dessing

Fotografie: Peter Looijen