Eerste overwinning voor Jong ADO Vrouwen in Topklasse
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Eerste overwinning voor Jong ADO Vrouwen in Topklasse

Jong ADO Den Haag Vrouwen heeft haar eerste overwinning te pakken. Na een gelijkspel bij Eldenia en een nederlaag vorige week tegen Jong Telstar wist de ploeg van Hans van Heteren vanmiddag te winnen bij Saestum. In een wedstrijd met twee gezichten werd een 2-0 achterstand omgebogen in een prachtige 2-3 overwinning. 

29622796456_265b913f63_o

De eerste helft was voor Saestum. Al na 11 minuten moesten de groengelen de eerste tegentreffer incasseren. Door onoplettendheid kwam de thuisploeg via een corner op voorsprong; 1-0. Na een klein half uur spelen verdubbelde Saestum de voorsprong door optimaal gebruik te maken van balverlies op het middenveld van Jong ADO Den Haag Vrouwen.

Na de rust kwam een ander Jong ADO Den Haag Vrouwen uit de kleedkamer. Met een paar omzettingen gingen de bezoekers op jacht naar de aansluitingstreffer. Met nog een half uur te spelen speelde Shanique Dessing zichzelf vrij voor de goal waarna zij de Zeister keepster volkomen kansloos liet; 2-1. Bij Saestum ging intussen duidelijk de vermoeidheid een rol spelen. Annouk Boshuizen maakte na een goede assist van Rosalyn van der Dussen in de 74ste minuut de gelijkmaker. De mooiste goal werd bewaard tot het laatst. In de 90e minuut werd een prima voorzet van Rosalyn van der Dussen in één keer snoeihard op de slof genomen door Michelle Vrieling; 2-3. Een wereldgoal! De ontlading was groot en de eerste overwinning in de Topklasse een feit! Door deze overwinning staat Jong ADO Vrouwen nu op de vijfde plaats.

Verder werd er vandaag geloot voor de KNVB beker. Jong ADO Vrouwen is definitief geplaatst bij de laatste 32 clubs. Op zondag 20 november spelen de Haagse beloften voor de beker opnieuw een uitwedstrijd tegen Eldenia in Arnhem. In de competitie werd het twee weken geleden nog 1-1.

Volgende week zaterdag, 24 september speelt Jong ADO Den Haag Vrouwen op Sportpark de Kastelenring tegen Wartburgia. Het duel vangt aan om 17.00 uur.

Karakteristiek:

Saestum – Jong ADO Den Haag Vrouwen 2-3 (2-0)

Score: 11. Saestum (1-0), 25. Saestum (2-0), 61. Shanique Dessing (2-1), 74. Annouk Boshuizen (2-2), 90. Michelle Vrieling (2-3)

Opstelling:
Romy Dalebout, Nikki Ridder, Julia Kagie, Kimberley Smit (46. Rosalyn van der Dussen), Sharona Tieleman, Michelle Vrieling, Romy Speelman, Laura Brafine (70. Allyssa Daal), Chasity Grant, Annouk Boshuizen, Shanique Dessing (84. Jaimy Ravensbergen)

Fotografie: Peter Looijen