Jong ADO Vrouwen speelt gelijk in oefenduel
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen speelt gelijk in oefenduel

De ploeg van Hans van Heteren heeft op dinsdagavond 20 september een oefenwedstrijd tegen de C-selectie (JO15-1) van Honselersdijk gespeeld. Jong ADO Den Haag Vrouwen is dit seizoen in vriendschappelijk verband altijd nog ongeslagen, want er werd wederom niet verloren. Het talentenelftal speelde met 1-1 gelijk.

juliakagiejongado

De wedstrijd kende een open spelbeeld. De thuisploeg creëerde de eerste kans van de wedstrijd, echter ging dit schot hoog over. Niet veel later kregen de groengelen de mogelijkheid om de score te openen; Rosalyn van der Dussen gaf een uitstekende pass op Lindsey Keizerweerd. De keeper van Honselersdijk liet zich niet zomaar kloppen en redde deze inzet uitstekend. De daarop volgende kans was wederom voor de bezoekers. Vanuit de genomen corner van Renee Zoutewelle, was Lindsey Keizerweerd ditmaal trefzeker. Laatstgenoemde opende met haar doelpunt de score in dit oefenduel: 0-1. Jong ADO Vrouwen creëerde nog enkele kansen, maar was wat ongelukkig in de afwerking. In de eerste helft bleef het bij het doelpunt van Keizerweerd en gingen de ploegen met een 0-1 stand de rust in.

In de tweede helft van de wedstrijd was het spelbeeld bijna identiek. Jong ADO Den Haag Vrouwen was voetballend de betere ploeg, maar vergat zichzelf te belonen. De enige mogelijkheid die Honserlijksdijk creëerde, passeerde goalie Lisa Franken; 1-1. Rosalyn van der Dussen testte de keeper van Honselersdijk nog met een afstondschot, maar ook deze wist hij prima te redden. De grootste kans voor Jong ADO Vrouwen om de overwinning binnen te slepen, kwam toen Chaisty Grant alleen op de keeper afstormde. Het geluk was niet aan Haagse zijde toen deze scoringskans werd afgeketst nadat de bal de lat had geraakt. Een zeer nuttige oefenwedstrijd, waarbij Jong ADO Den Haag Vrouwen zeker het betere van het spel had, maar desondanks eindigde in 1-1.

Aanstaande zaterdag, 24 september, speelt de ploeg van Hans van Heteren de volgende competitiewedstrijd. Wartburgia VR1 reist dan af naar Leidschendam. Om 17.00 uur trappen de ploegen af op Sportpark de Kastelenring.

Honselersdijk C1 – Jong ADO Den Haag Vrouwen (1-1) 0-1

Scoreverloop:
19. Lindsey Keizerweerd 0-1, 56. Honselersdijk 1-1

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Lisa Franken, Demi Verlangen, Hélène Heemskerk (40. Fréderique Nieuwland), Sophie Vermeulen, Allyssa Daal (64. Julia Kagie), Rosalyn van der Dussen, Evi de Niet, Renee Zoutewelle (71. Allyssa Daal), Holly Kampers, Jaimy Ravensbergen (64. Annouk Boshuizen) en Lindsey Keizerweerd (40. Chasity Grant)

Fotografie: Christian Brafine