Voorbeschouwing PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen

Na een interlandweek gaat de Eredivisie op vrijdag 23 september verder met de derde speelronde. ADO Den Haag Vrouwen gaat op bezoek bij hekkensluiter PEC Zwolle. Van de zestien eerdere confrontaties in de competitie wonnen de groengelen er maar liefst elf, tegenover drie gelijke spelen. Slechts tweemaal trok de club uit Overijssel aan het langste eind, voor het laatst op 18 oktober 2013. De afgelopen twee duels eindigden in een Haagse zege.

xx

Fotoarchrief

PEC Zwolle is het nieuwe seizoen gestart met twee nederlagen en wist ook nog niet te scoren. Samen met PSV staat de ploeg onderaan de Eredivisie. ADO Den Haag Vrouwen boog zowel tegen SC Telstar als SC Heerenveen een achterstand om in een overwinning. Die veerkrachtigheid levert na twee speelrondes de gedeelde koppositie op.

“De eerste twee zeges in de competitie geven het team een goed gevoel,” kijkt Pia Rijsdijk terug op de seizoensstart. “Zo’n start is zeker fijn, maar er zijn nog veel wedstrijden te spelen. Op de trainingen wordt er goed gewerkt en er hangt een prima sfeer. De vrij intensieve voorbereiding heeft in mijn optiek geholpen om te wennen aan elkaar en ons spel. De jonge meiden hebben zich goed kunnen aanpassen en dat is goed om te zien. We kunnen als team zeker nog stappen maken en daar zijn we ook iedere week mee bezig. Er is altijd werk aan de winkel, maar een positief gevoel over het geheel is absoluut aanwezig.”

piaroze

Dit seizoen gaat ze voor de top vier en het winnen van de KNVB Beker. “Persoonlijk wil ik veel betrokken zijn bij het creëren van kansen, het geven van assists, en uiteraard het maken van goals,” aldus de aanvalsleidster. “Als ik op het scoreblad sta met een goal of assist ben ik blij, maar ik ben nog blijer als we met winst naar huis gaan.”

Tegen PEC Zwolle verwacht de 24-jarige speelster een tegenstander die erop gebrand zal zijn de eerste punten van het seizoen te pakken. “We mogen hen niet onderschatten,” waarschuwt de spits, die met in totaal drie doelpunten en een assist een groot aandeel had in de laatste twee zeges op de Overijsselse club. “Wij gaan uit van onze krachten en ik heb vertrouwen in onze ploeg. In elk geval zullen we er weer alles aan doen om met winst uit de wedstrijd te komen.”

De wedstrijd PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 23 september gespeeld in het MAC3PARK Stadion, gelegen aan het Stadionplein 1 in Zwolle. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen