ADO Vrouwen behoudt gedeelde koppositie in Zwolle
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen behoudt gedeelde koppositie in Zwolle

ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond opnieuw goede zaken gedaan in de Eredivisie Vrouwen. Ook op bezoek bij PEC Zwolle voorkwam de club uit de Hofstad haar eerste averij: 0-1. 

2016-09-23-at-21-13-22

Met twee competitiezeges op zak begon ADO Den Haag vol vertrouwen aan de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager PEC Zwolle. Dat deed het met een wijziging in de basisformatie. Mijke Roelfsema verving Jessie van Leeuwen tegen de ploeg die in de nieuwe voetbaljaargang nog geen punt(en) wist te pakken en zelfs nog niet tot scoren wist te komen.

Geheel volgens verwachting was het ADO Den Haag dat in de beginfase het spel maakte. Nadat een vrije trap van Roelfsema vanaf een meter of 25 PEC Zwolle niet op de proef stelde, volgde na een klein kwartier een fraaie aanval waarbij meerdere Haagse speelsters betrokken waren. Na een combinatie tussen Victoria Pelova, Nance van der Meer en Pia Rijsdijk belandde de bal jammer genoeg niet in het Overijsselse doel.

Nadja Olthuis, doelvrouw van PEC Zwolle, pakte vervolgens twee ballen. De inzetten waren afkomstig van respectievelijk Vesna Veltrop (schot) en Pelova (kopbal uit hoekschop). Na een klein halfuur volgde het eerste doelgevaar van De Blauwvingers. Eerst raasde een Zwolse doelkans hard langs de rechterkant van het doel en bij de daaropvolgende corner plukte keepster Jennifer Vreugdenhil de bal uit de lucht. Zo probeerden beide ploegen er in de eerste dertig minuten een wedstrijd van te maken, al was ADO Den Haag wel de bovenliggende partij.

2016-09-23-at-20-55-47

In het laatste kwartier voor rust hadden beide clubs nog op voorsprong kunnen komen. Acht minuten voor de theepauze schoot Rijsdijk de bal snoeihard in het linkerzijnet. Daarna werd PEC Zwolle gevaarlijk met een schot. Vreugdenhil stond echter goed op te letten en bracht fraai redding.

Ook in de beginfase van de tweede helft golfde het spel op en neer. PEC Zwolle nestelde zich in een een-tegen-een-situatie met Vreugdenhil, maar de aanval mislukte. Judith Frijlink probeerde tevergeefs om zich met een omhaal onsterfelijk te maken. De rebound van de mooie poging eindigde hard en ver naast het doel. Namens de gasten schoot Pelova de bal in het linkerzijnet.

Halverwege de tweede helft belandde een voorzet van Maartje Looijen bij Nadine Noordam, die de bal tegen Olthuis schoot. Luttele minuten later eindigde een hoekschop van Roelfsema gevaarlijk in de Zwolse doelmond. Twee gemiste kansen. Desalniettemin had het er alle schijn naar dat de ooievaars een doelpunt zouden maken. PEC Zwolle werd teruggedrongen, daar waar ADO Den Haag de aanval zocht.

2016-09-23-at-21-23-38

De bevrijdende treffer kwam er een kwartier voor tijd. Op aangeven van Looijen produceerde Pelova haar eerste doelpunt voor ADO Den Haag: 0-1. Een cruciale goal, want na de openingstreffer zou er niet meer gescoord worden. In de resterende minuten probeerde PEC Zwolle nog wel alles-of-niets te spelen om een gelijkmaker te forceren. In die missie slaagde de thuisploeg echter niet, waardoor de groengelen na de derde speelronde nog altijd de gedeelde koploper zijn. Net als Ajax hebben zij negen uit drie. Nummer drie FC Twente volgt op zes punten.

Karakteristiek

PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen 0 – 1 (0 – 0)

Scoreverloop: 76. Victoria Pelova 0-1

Scheidsrechter: Ruud van der Wielen

Aantal toeschouwers: 585

Opstellingen: 

PEC Zwolle: Nadja Olthuis; Joos van Os, Kyra Scheggetmann, Kirsten Bakker (c) (88. Anouk van Vilsteren), Marije van Dam; Lydia Borg, Sharon Bruinenberg (67. Nurija van Schoonhoven), Judith Frijlink, Suzanne Giesen; Rebecca Doejaaren, Esmee de Graaf

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk (c), Mijke Roelfsema, Priscilla Mesker; Nadine Noordam, Vesna Veltrop (81. Michelle Vrieling), Victoria Pelova (77. Carmen Simonis); Nance van der Meer (67. Sharona Tieleman), Pia Rijsdijk, Maartje Looijen