Opnieuw winst Jong ADO Vrouwen in Topklasse
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Opnieuw winst Jong ADO Vrouwen in Topklasse

De ploeg van Hans van Heteren is erin geslaagd om de vierde speelronde in de Topklasse met winst af te sluiten. Vorige week behaalde de talentenploeg hun eerste overwinning in Zeist, maar ook deze ronde was de tegenstander niet opgewassen tegen een strijdlustig Jong ADO Den Haag Vrouwen. De wedstrijd in eigen huis tegen Wartburgia eindigde in 1-0. Met deze overwinning stijgt de kersverse Topklasser naar een vierde plaats op de ranglijst.

laurabrafinejongado

Vast besloten om de goede lijn van vorig weekend door te zetten begon Jong ADO Den Haag Vrouwen strijdlustig aan de wedstrijd. De eerste echte kans was dan ook voor de thuisploeg. Annouk Boshuizen gaf een uitstekende steekpass op Lindsey Keizerweerd. Deze inzet werd helaas niet beloond door een knappe redding van de keepster van Wartburgia. De kans die daarop volgde was voor de bezoekers uit Amsterdam. De rechtsbuiten van Wartburgia ging alleen op keepster Isa Pothof af, maar de paal bood redding.  Wartburgia kenmerkte zich als een fysieke ploeg dat veel overtredingen maakte. Jong ADO Vrouwen kreeg in de eerste helft nog enkele kansen maar kwam niet tot scoren. Vlak voor het rustsignaal kon Jong ADO Den Haag Vrouwen nog één keer diepgaan. Een lange bal van Fréderique Nieuwland belandde achter de verdediging van de bezoekers. Lindsey Keizerweerd, die al eerder deze week haar eerste treffer voor de talentenploeg scoorde, pikte deze bal op schoot hem beheerst hard in de linkeronderhoek; 1-0. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft domineerde Jong ADO Den Haag Vrouwen op eigen terrein, maar vergat zichzelf te belonen. Tegenover het harde spel van Wartburgia stond de snelheid en fitheid van het jonge beloftenteam dat uiteindelijk aan het langste eind trok. Laura Brafine kon de uitbreidingstreffer maken toen Romy Speelman haar vond door middel van een vrije trap. Ditzelfde duo had hierna de grootste kans van de tweede helft. Brafine haalde uit, maar de Amsterdamse keeper wist opnieuw te redden. De rebound was voor Romy Speelman maar de bal belandde op de lat. Jong ADO Vrouwen liet Wartburgia maar amper tot voetballen komen. Maar desondanks kreeg Wartburgia nog een kans op de gelijkmaker. Echter Isa Pothof wist de nul te houden door een fenomenale redding. Nog één keer was de residentieclub dichtbij de 2-0 toen Shanique Dessing alleen op de keepster afstormde, echter zonder resultaat. Desondanks won Jong ADO Den Haag Vrouwen meer dan verdiend met 1-0 van Wartburgia.

Volgende week zaterdag, 1 oktober, neemt Jong ADO Den Haag Vrouwen het op tegen Barendrecht. Wederom op Sportpark de Kastelenring, te Leidschendam. Aftrap: 17.00 uur!

Jong ADO Den Haag Vrouwen – Wartburgia VR1 1-0 (1-0)

Scoreverloop: 45. Lindsey Keizerweerd 1-0

Gele kaarten: 88. Wartburgia

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:
Isa Pothof, Julia Kagie, Fréderique Nieuwland, Sophie Vermeulen (46. Demi Verlangen), Allyssa Daal, Romy Speelman, Laura Brafine, Holly Kampers (82. Chasity Grant), Lindsey Keizerweerd, Annouk Boshuizen en Shanique Dessing

Fotografie: Christian Brafine