Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – PSV
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – PSV

Met drie overwinningen op rij had de competitie niet beter kunnen beginnen voor ADO Den Haag Vrouwen. Vrijdag 30 september wacht de eerste grote krachtmeting, als PSV op bezoek komt in het Kyocera Stadion. Van de twaalf eerdere confrontaties won de thuisploeg er vier en trokken de bezoekers zesmaal aan het langste eind. De overige drie duels eindigden in een gelijkspel. In eigen huis zijn de groengelen echter al ongeslagen tegen de aanstaande opponent sinds de eerste ontmoeting op 24 augustus 2012. Vorig seizoen zegevierde de thuisclub met 5-1 en 2-1. Hoe dan ook zijn thuisduels met het elftal uit Eindhoven vaak een garantie voor doelpunten. Slechts eenmaal eindigde het in 0-0 en na zes duels in Den Haag zijn de doelcijfers 11-8.

2015-12-11-at-20-16-29

PSV is het nieuwe seizoen begonnen met drie nederlagen, waaronder tegen concurrenten Ajax en FC Twente. Daarmee staat de Brabantse club samen met PEC Zwolle onderaan de Eredivisie. ADO Den Haag Vrouwen is met negen punten uit drie duels naast Ajax de trotse koploper. Afgelopen vrijdag werd tegen PEC Zwolle voor het eerst dit seizoen de nul gehouden.

“Negen punten uit drie wedstrijden is een goed begin van de competitie,” zegt Nance van der Meer, die afgelopen zomer de overstap maakte van het beloftenelftal. “We willen met de hele selectie deze lijn vasthouden.” Zelf vindt de spits, die in de vorige thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen (2-1 zege) haar eerste officiële doelpunt namens ADO Den Haag Vrouwen scoorde, het “supergaaf” om voor het eerste elftal uit te komen. “Dit is altijd al een droom van mij geweest. Door op het hoogste niveau te voetballen hoop ik mij nog steeds door te kunnen ontwikkelen tot een completere speelster.”

nanceadogenk

Ze verwacht in het komende thuisduel een tegenstander te treffen die erop gebrand zal zijn de eerste punten van het nieuwe seizoen te pakken. “Maar wij zullen er ook alles aan doen om de drie punten in Den Haag te houden!”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – PSV wordt op vrijdag 30 september gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €4,00 voor volwassenen en €2,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen

wedstrijdposter_ado_psvnieuwseizoen-page-0