Jong ADO Vrouwen doet goede zaken in Topklasse
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen doet goede zaken in Topklasse

Jong ADO Den Haag Vrouwen doet als promovendus zeer goede zaken in de Topklasse. Er werd op zaterdagmiddag voor de derde maal in successie gewonnen. Dit keer moesten de vrouwen van Barendrecht eraan geloven. Het Haagse talententeam was op schot en won de vijfde competitiewedstrijd verdiend met 3-0. 

5

Het team van Hans van Heteren had de smaak te pakken, na de successen van de afgelopen twee weken. De eerste echte goede kans van de thuisploeg resulteerde dan ook meteen in een doelpunt. Carmen Simonis ging alleen op de keepster van Barendrecht, de 39-jarige Petra Dugardein (ex-ADO Den Haag) af, speelde haar uit en hield overzicht. Naast haar zag zij  Chasity Grant opkomen, ze twijfelde geen seconde en legde de bal breed. Chasity Grant verzuimde niet en schoot de bal hard en onhoudbaar  in; 1-0. De kans die daarop volgde was voor de bezoekers; een mooie vrije trap zorgde bijna voor de gelijkmaker, echter kon de goed op dreef zijnde Haagse keepster Isa Pothof dit voorkomen door een knappe redding. Barendrecht bleef zoeken naar de 1-1, terwijl Jong ADO Den Haag Vrouwen op zoek ging naar de uitbreidingstreffer. Deze kwam er bijna ook toen Fréderique Nieuwland met haar vrije trap Carmen Simonis zocht. Helaas strandde Simonis in haar doelpoging vroegtijdig doordat zij onbesuisd werd getorpedeerd door Dugardein. Noodgedwongen moest Simonis met gekneusde ribben het veld verlaten, in haar plaats kwam Rosalyn van der Dussen. Tot de rust werd er niet meer gescoord. Ruststand 1-0.

2

Jong ADO Den Haag Vrouwen kwam na rust sterk uit de startblokken, binnen vier minuten was de ploeg opnieuw trefzeker. Romy Speelman, opgeroepen voor Jong Oranje onder 17, tekende na een misverstand in de Barendrechtse achterhoede met een droge harde schuiver 2-0 aan. Na dit doelpunt verloor Barendrecht het geloof in eigen kunnen en gingen de kopjes hangen. Jong ADO Vrouwen daarentegen bleef doorgaan op zoek naar een hogere score. Niet veel later werd een doelpunt afgekeurd wegend buitenspel. Chasity Grant kon bijna een tweede doelpunt op haar naam schrijven; de snelle aanvalster ging alleen op de keepster af, echter deze hield haar team op de been met een geweldige redding. In de 69ste minuut kreeg de thuisploeg dan toch loon naar werken. Uit een corner van Rosalyn van der Dussen, nam Romy Speelman de bal op de slof en schoot hem in één keer hard tegen de touwen; 3-0. De wedstrijd was beslist nadat Barendrecht in de tweede helft volledig was weggespeeld. Met deze overwinning staat Jong ADO Den Haag Vrouwen nu op de derde plaats van de ranglijst gelijk met nummer twee Ter Leede. Knap eerste staat Jong Telstar Vrouwen dat na een 0-2 achterstand de amateur landskampioen DTS Ede met een 3-2 nederlaag huiswaarts stuurde.

4

Volgende week zaterdag, 8 oktober, reist de ploeg van Hans van Heteren af naar Wijchen. Om 17.00 uur nemen de Haagse beloften het dan op tegen de huidige nummer 6 van de ranglijst: SC Woezik.

Jong ADO Den Haag Vrouwen – Barendrecht VR1 3-0 (1-0)

Scoreverloop: 5. Chasity Grant 1-0, 49. Romy Speelman 2-0, 69. Romy Speelman 3-0

Gele kaart: 30. Barendrecht

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Isa Pothof, Julia Kagie, Fréderique Nieuwland, Demi Verlangen, Allyssa Daal, Carmen Simonis (30. Rosalyn van der Dussen), Annouk Boshuizen, Romy Speelman, Shanique Dessing (86. Holly Kampers), Marthe van Erk (75. Laura Brafine) en Chasity Grant

Fotografie: Christian Brafine