Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Ajax
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Ajax

Na vier speelronden in de Eredivisie is ADO Den Haag Vrouwen nog zonder puntenverlies. De enige andere club die dat ook kan zeggen, is Ajax. Aanstaande vrijdag staan beide rivalen tegenover elkaar in de strijd om de koppositie. Duels tussen beide clubs liggen vrijwel altijd dichtbij elkaar. In de competitie stond de wedstrijd twaalf keer op het programma. Drie keer won ADO Den Haag Vrouwen en Ajax zegevierde zevenmaal. De overige twee confrontaties eindigden gelijk. In competitieverband wachten de groengelen al op een overwinning sinds 25 mei 2013. De belangrijkste onderlinge ontmoeting werd wel gewonnen door ADO Den Haag Vrouwen. Op 28 mei dit jaar veroverde de Residentieclub voor de derde maal de KNVB beker door Ajax, dankzij een treffer van Lineth Beerensteyn, met 1-0 te verslaan.

2016-05-28-at-19-22-01-kopie

In de jacht op de eerste prijs in de clubgeschiedenis versloegen de Amsterdamse vrouwen al concurrenten FC Twente en PSV. ADO Den Haag Vrouwen was afgelopen vrijdag al duidelijk te sterk voor de club uit Eindhoven en staat nu aan de vooravond van nog twee toppers. Daarin zal de ploeg van Arend Regeer er alles aan gelegen zijn om de ongeslagen status te behouden.

“Met vier overwinningen uit vier wedstrijden begin je natuurlijk enorm goed aan de competitie en je merkt gelijk dat het goed is voor het vertrouwen van het team,” zegt Sharona Tieleman over de start van het nieuwe seizoen. “Wij hebben als team de afgelopen weken goed en hard getraind met z’n allen en dat heeft zich uitbetaald in twaalf punten. Dat is natuurlijk heel mooi en ik hoop dat we deze lijn door kunnen trekken.”

Afgelopen vrijdag zette de 21-jarige speelster haar ploeg op het goede spoor met haar eerste officiële treffer in Haagse dienst. “Het is nu mijn derde seizoen bij ADO Den Haag Vrouwen en ik heb inmiddels al heel veel geleerd hier en daar ben ik blij om,” aldus Sharona Tieleman, die voorheen veelal als verdedigster stond opgesteld, maar het tegen PSV vanaf de aftrap als linksbuiten mocht laten zien. “Dat vond ik erg fijn. Het was voor het hele team en voor mij persoonlijk een goede wedstrijd en ik hoop dat ik dit vaker kan laten zien. Ik heb me de laatste tijd goed ontwikkeld en hard getraind en het zou mooi zijn als ik de komende weken weer minuten mag maken.”

sharonadoelpunt

Te beginnen met de topper van aanstaande vrijdag, als de strijd om de koppositie op het spel staat. “Ik verwacht dat het een hele mooie, interessante wedstrijd kan worden. Twee ploegen die beiden nog geen punt hebben verloren en erop gebrand zullen zijn om te winnen. Ik denk dat wij met ons team het Ajax heel moeilijk gaan maken als we zo spelen als de afgelopen weken. We maken zeker kans om Ajax opnieuw te verslaan met voor het publiek aantrekkelijk voetbal”.

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Ajax wordt op vrijdag 7 oktober gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €4,00 voor volwassenen en €2,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Kom je met een groep, reserveer dan direct je kaarten via ticketing@adovrouwen.nl. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.  Deze wedstrijd wordt gesponsord door Vlieservice bedrijfsdiensten.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen

wedstrijdposter_ado_ajax