ADO Vrouwen voelt zich benadeeld in verloren topper
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen voelt zich benadeeld in verloren topper

ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond aan het kortste eind getrokken in een onderonsje om de koppositie van de competitie. Ajax trakteerde de formatie van trainer Arend Regeer op haar eerste averij van het seizoen: 0-2. Aan het duel met de rivaal hield de thuisploeg een zure nasmaak over. 

In het eerste kwartier van het duel der koplopers kregen de toeschouwers weinig kansen voorgeschoteld, al maakte ADO Den Haag Vrouwen nog wel de meest dreigende indruk. Eenmaal bediende Lindsey Keizerweerd Victoria Pelova, die werd gedwongen tot een schot toen er verder niemand meeliep. Zonde. Als Keizerweerd de bal had kunnen voorzetten, dan was Ajax waarschijnlijk gezien. Nu bracht doelvrouw Elixabeta Sarasola redding op de inzet.

lindseyadoajax

Na een halfuur was het Ajax dat aan de leiding kwam. Een hoekschop werd in de kluts opnieuw voor het doel gegooid, waarna Anouk Hoogendijk er als de kippen bij was om met haar hoofd de touwen van het Haagse doel te bollen: 0-1. Een domper voor ADO Vrouwen, dat na de tegentreffer werd teruggedrongen. In het vervolg (van de eerste helft) werden er flink wat fysieke duels uitgevochten, maar grote kansen bleven lange tijd uit.

In de staart van de eerste helft waren de Amsterdammers het gevaarlijkst. Nadat keepster Jennifer Vreugdenhil een Noord-Hollands afstandsschot naast het doel zag verdwijnen, leek de uitploeg te scoren uit een vrije trap van Merel van Dongen. Het doelpunt uit het dode spelmoment, verkregen na een handsbal van Priscilla Mesker, werd echter niet als geldig verklaard. Arbiter Danny van Wijk vond dat een speelster van Ajax te vroeg inliep.

sharonaadoajax

Gedurende de start van de tweede helft voerde ADO Den Haag de boventoon. Zo gaf Keizerweerd de bal vanaf rechts voor op Pia Rijsdijk, wiens poging maar net naast het doel van de roodwitten verdween. Even later werd Pelova in haar eigen zestien van achteren neergesabeld. Een strafschop was zeker verdiend geweest, maar de dienstdoende arbitrage wilde er niet aan om de club uit de Hofstad een buitenkansje te geven.

ADO Den Haag Vrouwen combineerde er lustig op los. Vanaf het begin van de tweede helft toonde het aan over een flinke portie voetballende kwaliteiten te beschikken. Een fantastische steekbal van Pelova kwam in de 66ste minuut terecht bij Rijsdijk. Omdat laatstgenoemde echter net een stap teveel zette, kon Sarasola de puik opgezette aanval onschadelijk maken. Zodoende bleef het 0-1, terwijl de thuisploeg zeker een goal had verdiend.

piaadoajax

Halverwege de tweede helft leek een enorme mogelijkheid te ontstaan voor invalster Michelle Vrieling, die een voorzet vanaf rechts van Rijsdijk op het nippertje gered zag worden door Sarasola. Zes minuten voor het einde verdubbelde Ajax de marge. De ingevallen Chantal de Ridder kreeg de 0-2 op haar naam, al was dat onterecht. De bal had de doellijn immers niet gepasseerd. Het maakte de Haagse teleurstelling er alleen maar groter op…

Karakteristiek

ADO Den Haag Vrouwen – Ajax 0 – 2 (0 – 1)

Scoreverloop: 29. Anouk Hoogendijk 0-1, 84. Chantal de Ridder 0-2

Gele kaart: 45. Priscilla Mesker, 59. Ana Romero Moreno

Scheidsrechter: Danny van Wijk

Aantal toeschouwers: 927

Opstellingen: 

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk (c), Mijke Roelfsema (79. Carmen Simonis), Priscilla Mesker; Nadine Noordam, Vesna Veltrop (70. Michelle Vrieling), Victoria Pelova; Lindsey Keizerweerd, Pia Rijsdijk, Sharona Tieleman (79. Nance van der Meer)

Ajax: Elixabete Sarasola; Anouk Hoogendijk, Daphne Koster (c), Merel van Dongen, Davina Philtjens, Loïs Oudemast (87. Betsy Hassett), Kelly Zeeman (64. Inessa Kaagman), Desiree van Lunteren; Marlous Pieete (76. Chantal de Ridder), Marjolijn van den Bighelaar, Ana Romero Moreno

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen