Jong ADO Den Haag Vrouwen te sterk voor SC Woezik
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Den Haag Vrouwen te sterk voor SC Woezik

Jong ADO Den Haag Vrouwen kan zich na zaterdag weer drie punten rijker rekenen en behoudt daardoor de gedeelde tweede plaats in de Topklasse. De residentieclub kwam in Wijchen in de eerste helft al eenvoudig op een 0-3 voorsprong. De tweede helft kenmerkte zich door een opportunistisch spelend SC Woezik dat niet opgewassen bleek tegen tien speelsters van Jong ADO Vrouwen. De verdiende drie punten gingen dan ook veilig mee naar Den Haag.

1

Het team van Hans van Heteren begon direct sterk aan de wedstrijd. Dat resulteerde al in de achtste minuut in een voorsprong voor de bezoekers. Een prima voorzet van Chasity Grant werd voortreffelijk ingekopt door Romy Speelman; 0-1. Enkele minuten later grabbelde de keepster van Woezik de bal uit de kruising na een mooi afstandsschot van Jessie van Leeuwen. Daarna volgde twee vrije trappen voor Woezik, maar beide mogelijkheden werden simpel over het doel getikt door de goed acterende Haagse doelvrouw Romy Dalebout. In de 38ste minuut schoot Marthe van Erk de 0-2 binnen na wederom een strakke voorzet van Chasity Grant. Nog geen twee minuten later belandde de bal na een mooie lange pas van Jessie van Leeuwen voor de voeten van Annouk Boshuizen. Deze aarzelde geen moment en tikte de bal onberispelijk zuiver tussen de palen; 0-3.

4

In de tweede helft kregen de bezoekers een flinke tegenvaller te verwerken. Jessie van Leeuwen werd in de 57ste minuut met een rode kaart onterecht van het veld gestuurd na een zeer onsportieve actie van een Woezik speelster. Jong ADO Den Haag Vrouwen was even van slag waardoor de thuisploeg nog geen minuut later de stand op 1-3 kon brengen. De jonge Haagse ploeg liet zich daarna niet van de wijs brengen door het zeer opportunistische spel van de tegenstander. Met verzorgd voetbal bleven de groengelen goed overeind. Woezik werd feller in de duels, maar een fitter ogend Jong ADO Vrouwen slaagde er met tien speelsters verdedigend prima in om de verdiende voorsprong te behouden.

2

Volgende week zaterdag, 15 oktober speelt Jong ADO Den Haag Vrouwen om 17.00 uur op Sportpark de Kastelenring (thuis) tegen de huidige landskampioen en de nummer vier DTS Ede.

Jong ADO Den Haag Vrouwen – Woezik Vr. 1-3 (0-3)

Scoreverloop: 8. Romy Speelman 0-1, 38. Marthe van Erk 0-2, 40. Annouk Boshuizen 0-3, 58. Woezik 1-3

Rode kaart: 57. Jessie van Leeuwen

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Romy Dalebout, Jessie van Leeuwen, Marthe van Erk (60. Laura Brafine), Chasity Grant (70. Holly Kampers), Allyssa Daal, Rosalyn van der Dussen, Annouk Boshuizen, Romy Speelman, Shanique Dessing, Julia Kagie, Kimberley Smit

Fotografie: Christian Brafine