Voorbeschouwing FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen

Vorige week vrijdag verloor ADO Den Haag Vrouwen de gedeelde koppositie aan concurrent Ajax. Deze week wacht opnieuw een topper in de Eredivisie, de uitwedstrijd tegen regerend landskampioen FC Twente. Van de dertig eerdere onderlinge duels in de competitie won ADO Den Haag Vrouwen er elf tegenover twaalf zeges voor de club uit Enschede. De overige zeven wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Vorig seizoen eindigden beide uitduels in een nederlaag, de groengelen zullen er alles aan doen om de late overwinning in Overijssel van bijna twee jaar geleden te evenaren.

29773798050_5f61a1325d_o

FC Twente begon het nieuwe seizoen nog met een uitnederlaag tegen Ajax. Vervolgens won de ploeg, die deze week opnieuw de tweede ronde van de Champions League bereikte, viermaal op rij. Met twaalf punten uit vijf duels staat de titelverdediger op de tweede plaats. Die plek achter de club uit Amsterdam wordt gedeeld met ADO Den Haag Vrouwen. De groengelen zullen er alles aan doen om de tegenstander te verslaan en weer op drie punten achterstand te zetten.

“De seizoensstart voor mij persoonlijk was iets minder door een blessure, maar voor ons als  team natuurlijk geweldig met vier overwinningen op rij,” kijkt Lindsey Keizerweerd terug op het begin van het Eredivisieseizoen. “De wedstrijd tegen Ajax was een echte topper. Het samenspel van de tegenstander was in de eerste helft iets beter, maar als team hebben wij weinig weggegeven. Na de rust creëerden wij meer kansen en hing de 1-1 eerder in de lucht dan de uiteindelijke 0-2 eindstand.”

De buitenspeelster mocht de afgelopen twee wedstrijden in de basis beginnen en stond vrijdag voor het eerst negentig minuten in het veld. “Het is altijd mijn droom geweest om in de Eredivisie te mogen voetballen. Nu ik de kans gekregen heb, wil ik me tijdens iedere training 100% inzetten, zodat ik mezelf als voetbalster (nog) beter kan ontwikkelen en wanneer ik mag spelen tijdens de wedstrijden meer ‘Haagse bluf’ kan tonen.”

Dat hoopt ze ook te kunnen doen tijdens de topper tegen FC Twente. “Net als in de afgelopen wedstrijd verwacht ik veel strijd en goed voetbal,” aldus de 19-jarige aanvalster. “Ik hoop alleen dat we onszelf nu wel belonen door drie punten mee te nemen naar Den Haag!”

De wedstrijd FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen wordt op zondag 16 oktober gespeeld op Sportpark Slangenbeek, gelegen aan de Torenlaan 60 in Hengelo. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen