Jong ADO Vrouwen gedeeld aan kop in Topklasse
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen gedeeld aan kop in Topklasse

In speelronde zeven stond zaterdagmiddag in Leidschendam de topper tussen Jong ADO Den Haag Vrouwen en de huidige landskampioen DTS Ede op het programma. In een zenuwslopend duel bleven de groengelen de laatste 20 minuten met tien speelsters knap overeind en trokken uiteindelijk zelfs aan het langste eind; 4-3. De wedstrijd was meer dan het aanzien waard. Twee prima spelende formaties speelden beide de gehele wedstrijd op de aanval waardoor de toeschouwers werden getrakteerd op een zeer vermakelijke en sportieve wedstrijd met zeven doelpunten.

3

DTS Ede schoot sterk uit de startblokken en leek met een snelle goal al snel op voorsprong te komen. Echter, doelvrouw Romy Dalebout werd bij deze actie gehinderd, waardoor het doelpunt werd afgekeurd. In de 25ste minuut gaf Chasity Grant op rechts met haar snelheid de tegenstander het nakijken en lanceerde met een afgemeten voorzet Annouk Boshuizen die vervolgens prima afrondde; 1-0. Jong ADO Den Haag Vrouwen schiep in de daarop volgende minuten zichzelf verschillende mooie kansen  echter zonder resultaat. In de 36ste minuut kwamen de bezoekers op gelijke hoogte toen DTS Ede een lange bal achter de Haagse defensie plaatste en Marianne van de Schoor er als de kippen bij was om de 1-1 te scoren. Een kleine drie minuten later wist de residentieclub het net alweer te vinden. Demi Verlangen stuurde met een afgemeten diepe pass Annouk Boshuizen weg die vervolgens Rosalyn van der Dussen instaat stelde de 2-1 aan te tekenen. Een prachtige goal uit het boekje. Beide ploegen speelden uitstekend aanvallend voetbal en bleven op jacht naar een volgend doelpunt. Op slag van rust was bij Jong ADO Vrouwen even de concentratie weg waardoor Willeke Pater op rechts vrij kwam en met een machtig schot de Haagse keepster kansloos liet; 2-2. Een bittere pil dus op dat moment voor de ploeg van Hans van Heteren.

2

In de tweede helft kwam Jong ADO Vrouwen na een kleine 20 minuten opnieuw op voorsprong. Annouk Boshuizen manoeuvreerde uitgekookt de bal over de Edese verdediging  heen, waarna Chasity Grant deze oppikte en de keepster met een prachtige lob het nakijken gaf; 3-2. In de 74e minuut moesten de groengelen met z’n tienen verder nadat verdedigster Kimberley Smit haar tweede gele kaart moest incasseren wegens het neerhalen van een speelster randje strafschopgebied. Zij is dus volgend weekend geschorst voor de bekerwedstrijd Eldenia – Jong ADO Den Haag Vrouwen.  Ondanks deze teleurstelling, bleven de ‘koppies’ op scherp en lukte het Rosalyn van der Dussen zelfs nog om in de 89ste minuut met een machtig diagonaal schot de 4-2 in de linker bovenhoek te plaatsen. Wie dacht dat de wedstrijd hiermee ten einde was had het mis. In de blessuretijd schoot DTS Ede speelster Joelle de Bont uit een vrij trap de bal snoeihard in de kruising en zette de eindstand daarmee op 4-3.

Met deze overwinning heeft Jong ADO Den Haag zich aan de kop van de ranglijst genesteld naast Ter Leede. Een voorlopig prachtig resultaat voor dit zeer jonge Haagse team.

1

De komende week ligt de competitie even stil en staat de tweede ronde van de KNVB beker op het programma. Jong ADO Den Haag Vrouwen speelt op zaterdag 22 oktober om 17.15 uur uit tegen Eldenia. Op zaterdag 29 oktober om 14.30 uur wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Buitenveldert.

Jong ADO Den Haag Vrouwen – DTS Ede 4-3 (2-2)

Scoreverloop: 25. Annouk Boshuizen 1-0, 36. Marianne van de Schoor 1-1, 39. Rosalyn van der Dussen 2-1, 44. Willeke Pater 2-2, 69. Chasity Grant 3-2, 89. Rosalyn van der Dussen 4-2, 90(+3) Joelle de Bont 4-3

Gele kaarten: 20. DTS Ede, 55. Kimberley Smit, 74. Kimberley Smit (rood)

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:
Romy Dalebout, Eline Koster (62. Allyssa Daal), Chasity Grant (77. Sophie Vermeulen), Rosalyn van der Dussen, Annouk Boshuizen, Laura Brafine, Romy Speelman, Shanique Dessing, Julia Kagie (63. Jaimy Ravensbergen), Demi Verlangen, Kimberley Smit

Fotografie: Christian Brafine