ADO Vrouwen zonder punten huiswaarts uit Hengelo
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen zonder punten huiswaarts uit Hengelo

ADO Den Haag Vrouwen is er zondagmiddag niet in geslaagd om de belangrijkste achtervolger te worden van koploper Ajax. FC Twente versloeg de regerend bekerwinnaar met 3-0. De eindstand kwam niet helemaal overeen met het vertoonde spel. De bezoekers zaten er fel op, oogde gretig en had de Champions League-deelnemer op slag van rust pijn kunnen doen. 

teamtweado

Van de twee ploegen was het FC Twente dat het felst uit de startblokken schoot. De roodhemden gingen er meerdere malen stevig in, al wist ADO Den Haag Vrouwen naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter partij te bieden. Desalniettemin kregen de bezoekers in de dertiende minuut de deksel op de neus. Lineth Beerensteyn, medio 2016 overgestapt van Den Haag naar Enschede, stond helemaal vrij op de linkerflank en schoot een voorzet van Ellen Jansen vanaf de rechtervleugel knap binnen: 1-0.

Halverwege de eerste helft mocht de club van trainer Arend Regeer van geluk spreken toen een verdedigingsfout van Priscilla Mesker niet werd afgestraft. Ellen Jansen stond oog-in-oog met doelvrouw Jennifer Vreugdenhil, maar schoot de bal vanuit scoringsrijke positie naast. Even later kreeg de formatie uit de Residentie een vrije trap na een handsbal van Beerensteyn. Mijke Roelfsema nam plaats achter de bal en wist Pia Rijsdijk te bereiken, maar Barbara Lorsheyd redde de kopbal.

FC Twente speelde een sterke pot voetbal. De ooievaars hadden het zichtbaar zwaar met de regerend landskampioen van Nederland, die onder meer gevaarlijk werd met een inzet van Jill Roord die ternauwernood over de lat verdween. ADO Vrouwen probeerde een spaarzaam gaatje in de compacte defensie van de thuisploeg te vinden. Dat lukte in de 42ste minuut. Victoria Pelova werd gevaarlijk met een schot en aanvoerster Rijsdijk zag haar kopbal van de lijn gehaald worden.

Op slag van rust gebeurde er nog veel meer op Sportpark Slangenbeek. Eerst kon Eshly Bakker vanuit een counter op het doel van ADO Den Haag Vrouwen afstormen, waarna Vreugdenhil redding bracht. Vervolgens kregen de gasten de uitgelezen mogelijkheid om zich weer naast hun tegenstander te nestelen. Een handsbal van de gastvrouwen leverde immers een strafschop op. Helaas zou de ruststand desondanks 1-0 betreffen. Yvette van der Veen verzuimde het buitenkansje te benutten.

piatweado

Vlak na de theepauze kwam FC Twente op 2-0. Bakker sprintte richting Vreugdenhil. Mesker rende mee, maar kon niet voorkomen dat er een schot werd gelost. Via het lichaam van Vreugdenhil belandde de bal in het doel. De 2-0 kwam op een pijnlijk moment. Net als vlak voor rust streden de gretig ogende Hofstedelingen namelijk ook ná de tijdelijke onderbreking voor elke meter.

Een hoekschop van Renate Jansen in de tachtigste minuut maakte het allemaal nog erger voor de groengelen. Maruschka Waldus gebruikte het dode spelmoment om de eindstand op 3-0 te bepalen. Door de nederlaag zijn de bewoners van het Kyocera Stadion blijven steken op twaalf punten. FC Twente staat met vijftien punten een plekje hoger op de tweede plaats.

sharonatweado

Karakteristiek

FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen 3 – 0 (1 – 0)

Scoreverloop: 13. Lineth Beerensteyn 1-0, 50. Eshly Bakker 2-0, 80. Maruschka Waldus 3-0

Gele kaart: 17. Yvette van der Veen, 27. Danique Kerkdijk, 54. Marthe Munsterman, 59. Priscilla Mesker, 62. Victoria Pelova

Scheidsrechter: Migchelbrink, H.

Aantal toeschouwers: 200

Opstellingen: 

FC Twente: Barbara Lorsheyd; Maud Roetgering ©, Danique Kerkdijk, Maruschka Waldus, Siri Worm; Jill Roord, Marthe Munsterman, Lineth Beerensteyn (73. Bente Jansen); Eshly Bakker, Ellen Jansen, Renate Jansen

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Michelle Vrieling, Mijke Roelfsema, Priscilla Mesker; Nadine Noordam (68. Carmen Simonis), Vesna Veltrop (53. Frederique Nieuwland), Victoria Pelova; Lindsey Keizerweerd (59. Nance van der Meer), Pia Rijsdijk ©, Sharona Tieleman

Auteur: Mitchel Pronk
Fotograaf: Dennis Simonis