Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – KAA Gent
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – KAA Gent

Tijdens de interlandperiode speelt ADO Den Haag Vrouwen een vriendschappelijk duel om in het wedstrijdritme te blijven. Zaterdag 22 oktober komt KAA Gent Ladies op bezoek in Den Haag. Beide ploegen kennen elkaar nog van de BeNe League. De eerste drie confrontaties waren een prooi voor de groengelen, alleen het laatste onderlinge duel op 1 mei 2015 wist de Belgische club met 1-0 te winnen.

1415-com23-kaa-ado-007

Fotoarchief seizoen 2014-2015

ADO Den Haag Vrouwen begon goed aan het seizoen met vier overwinningen op rij. De twee toppers die volgden werden verloren door de huidige nummer drie van de Eredivisie, waardoor werken aan het zelfvertrouwen in een internationale oefenwedstrijd een welkome invulling van de interlandperiode is. Volgende week wacht de laatste wedstrijd van de eerste cyclus, als Achilles ’29 op bezoek komt in het Kyocera Stadion. Om het goede gevoel weer terug te krijgen en de aansluiting met FC Twente en koploper Ajax niet te verliezen, is een overwinning noodzakelijk.

Voor een goede krachtmeting richting dat thuisduel leent KAA Gent zich uitstekend. Waar het elftal in de BeNe League nauwelijks potten kon breken, mogen ze zich nu de trotse koploper van de Belgische Superleague noemen. Dit mede dankzij het scorend vermogen van de ploeg, die in zeven duels al 27 keer doel trof en dit seizoen nog geen enkele keer droog bleef staan. Met een wedstrijd minder gespeeld staat titelverdediger Standard Luik wel slechts op één punt achterstand. Volgende week zaterdag staat de topper tussen beide elftallen op het programma.

1415-com23-kaa-ado-004

Fotoarchief seizoen 2014-2015

Beide clubs missen een aantal speelsters wegens interlandverplichtingen. Namens het eerste elftal van ADO Den Haag Vrouwen is alleen middenveldster Nadine Noordam actief tijdens de eerste EK-kwalificatieronde van Oranje onder-19 in Bulgarije. Tegen het gastland produceerde ze woensdag tijdens de 6-0 overwinning direct een zuivere hattrick. KAA Gent zag meer speelsters vertrekken naar de nationale selecties. Van het eerste elftal komen middenveldster Shari van Belle en aanvalsters Elena Dhont en Marie Minnaert in actie namens België onder-19 tijdens de eerste EK-kwalificatieronde. Het drietal wist bovendien meteen te scoren in de openingswedstrijd tegen Litouwen (9-0 zege). Daarnaast mocht Amber Maximus, die op het laatste moment haar geblesseerde ploeggenote Chloë Vande Velde verving, donderdagavond invallen tijdens de 3-0 zege van het A-elftal op Rusland.

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – KAA Gent Ladies wordt op zaterdag 22 oktober gespeeld op Sportpark De Aftrap, gelegen aan de Meester P. Droogleever Fortuynweg 16 in Den Haag. Aftrap is om 14:30 uur en de toegang is gratis.

Tekst: Ivo Schimmel