Jong ADO Vrouwen uitgeschakeld in KNVB beker
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen uitgeschakeld in KNVB beker

Op zaterdag 22 oktober stond de bekerwedstrijd tegen Eldenia op het programma.  Zes weken speelde de ploeg van Hans van Heteren haar eerste competitiewedstrijd ook in Arnhem. De wedstrijd eindigde toen in een 1-1 gelijkspel. De jonge Haagse talentenploeg wist wat ze kon verwachten en ging met vol goede moed de wedstrijd in. Eldenia daarentegen had een aantal rumoerige weken achter de rug en was er dus op gebrand om wat recht te zetten. In de warming up moest Alyssa Daal helaas geblesseerd afhaken waardoor Jong ADO Den Haag slechts over twee wisselspelers beschikte. Jong ADO Den Haag Vrouwen verloor de wedstrijd met 4-1.

3

De vrouwen van Eldenia begonnen erg sterk aan het duel, waarin ze vroeg druk zetten en fysiek duidelijk aanwezig waren. Hier moest Jong ADO Den Haag Vrouwen even aan wennen en ze waren in dit stadium van de eerste helft voornamelijk op de eigen helft aan het voetballen. Het verbaasde dan ook niets dat de eerste grote kans van de kant van Eldenia kwam. Een speelster van Eldenia speelde zich vrij in de zestien en schoot hard op doel, goallie Lisa Franken bracht prima redding. Totaal tegen het spelbeeld in pikte Shanique Dessing de bal op en speelde drie speelsters van Eldenia uit en rondde keurig af; 0-1. Met enkele corners werd Eldenia nog gevaarlijk, echter konden ze niet tot scoren komen. De bezoekers wisselden verdedigend spel af met mooie aanvallen via Evi de Niet en Jaimy Ravensbergen. Lang kon Jong ADO Vrouwen de 0-1 voorsprong vasthouden, mede door het prima verdedigen van het centraal duo Annouk Boshuizen en Sophie Vermeulen. Opnieuw kreeg de thuisploeg een corner en deze keer werd de bal helaas niet goed weggewerkt. De spits van de thuisploeg kon gemakkelijk binnen schieten; 1-1. De groengelen lieten het hier niet bij zitten en creëerden dreiging via Shanique Dessing die met een mooie actie de bal probeerde voor te geven op Evi de Niet. Helaas werd deze inzet geblokt door een verdedigster. In de omschakeling moest Sophie Vermeulen verdedigend optreden en deed dit volgens de scheidsrechter niet op de juiste manier; dit leverde haar een gele kaart op. Kort daarna nam de scheidsrechter een (onterechte) overtreding waar in het zestienmetergebied van Jong ADO Den Haag Vrouwen. Eldenia mocht achter de stip plaatsnemen en verzuimde niet. De ploegen gingen rusten met 2-1 stand.

1

De tweede helft startte met een wissel aan de kant van de residentieclub; Annouk Boshuizen moest helaas geblesseerd achterblijven in de kleedkamer, Laura Brafine was haar vervangster. Net zoals het begin van de eerste helft begon Eldenia ook de tweede helft met veel druk en dit resulteerde vrijwel direct in de 3-1. De meiden van Jong ADO Den Haag Vrouwen kregen fysiek veel te verduren. Na ongeveer 66 minuten spelen verliet Evi de Niet het veld voor Chasity Grant. Dit zorgde voor zichtbare dreiging en gevaar. Grant maakte mooie acties op snelheid waarbij de tegenstander alleen maar kon toekijken. Echter kon hier niet van geprofiteerd worden. Na een paar goede aanvallen aan de kant van de bezoekers moest er wederom veel verdedigd worden. Uit een corner van Eldenia raakte Sophie Vermeulen ongelukkig de bal waardoor deze achter Lisa Franken belandde: 4-1. Daarna raakte Shanique Dessing nog licht geblesseerd en moest vervangen worden door reservekeepster Romy Dalebout. De wedstrijd was gespeeld.  Zo eindigt het bekeravontuur voor Jong ADO Den Haag Vrouwen al in de eerste knock-out ronde.

2

Eldenia – Jong ADO Den Haag Vrouwen 4-1 (2-1)

Scoreverloop: 16. Shanique Dessing 0-1, 30, 37, 47. Eldenia 1-1, 2-1 en 3-1, 73. Sophie Vermeulen (e.d.) 4-1

Gele kaarten: 36. Sophie Vermeulen

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:
Lisa Franken, Julia Kagie, Rosalyn van der Dussen, Renee Zoutewelle, Holly Kampers, Annouk Boshuizen (46. Laura Brafine), Evi de Niet (66. Chasity Grant), Jaimy Ravensbergen, Shanique Dessing (90+1 Romy Dalebout), Sophie Vermeulen, Kimberley Smit

Fotografie: Christian Brafine