Debuterende Speelman trefzeker voor sterk Oranje O17
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Debuterende Speelman trefzeker voor sterk Oranje O17

Net als Oranje onder-19, is ook Oranje onder-17 al na twee duels zeker van plaatsing voor de eliteronde van de EK-kwalificatie. Na de 11-0 tegen Bulgarije, werd vanmiddag gastland Moldavië eveneens op dubbele cijfers getrakteerd.

29015168653_89dcde379c_o

In de eerste helft trof Joëlle Smits driemaal doel, waaronder met een mooi schot uit de draai. Kirsten van de Westeringh had de score geopend en scoorde uiteindelijk tweemaal. De overige doelpunten voor de rust kwamen van Jill Baijings, Lotte van Veldhoven en een eigen inzet. In de tweede helft nam Oranje onder-17 geen gas terug, maar werd het bij vlagen wel onnauwkeuriger. Toch noteerde de in de rust ingevallen Romée Leuchter al binnen achttien minuten een loepzuivere hattrick. Ook verdedigster Lynn Wilms kopte bij de tweede paal raak uit een vrije trap van Marisa Olislagers.

Jong ADO Den Haag-speelster Romy Speelman begon in de basis en mocht uiteindelijk negentig minuten lang de linksbuitenpositie invullen. In de eerste helft was ze betrokken bij de voorbereiding op de prachtige 5-0 van Joëlle Smits en schoot ze een vrije trap recht in de handen van de Moldavische doelvrouw. Na de rust werkte ze hard om de aanvalsters in stelling te brengen. In de 72ste minuut werd haar arbeid beloond toen ze de bal van afstand net buiten bereik van Bianca Druta in het doel schoot. Daarmee bekroonde Romy Speelman haar debuut in Oranje onder-17 met haar eerste treffer en bepaalde ze de eindstand op 13-0.

In het andere duel won Noorwegen met 4-0 van Bulgarije. Zowel Oranje onder-17 als Noorwegen is nu al zeker van deelname aan de eliteronde, die komend voorjaar gespeeld zal worden. Woensdag strijden beide landen nog om de groepswinst. Samen met alle andere nummers één en twee, de beste nummer drie en het direct gekwalificeerde Spanje gaan Nederland en Noorwegen op 11 november de schaal in voor de loting van de groepen die zullen strijden om zeven plekken op het eindtoernooi, dat van 2 tot en met 14 mei in Tsjechië zal worden gespeeld.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen